Krep Kebabı - Krep Kebabı Tarifi - Krep Kebabı Nasıl Yapılır

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Et Yemekleri - Köfteler Bölümünden Krep Kebabı - Krep Kebabı Tarifi - Krep Kebabı Nasıl Yapılır ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hasan
    Özel Üye
    Reklam

    Krep Kebabı - Krep Kebabı Tarifi - Krep Kebabı Nasıl Yapılır

    Reklam



    Krep Kebabı - Krep Kebabı Tarifi - Krep Kebabı Nasıl Yapılır

    Forum Alev
    Krep Kebabı - Krep Kebabı Tarifi - Krep Kebabı Nasıl Yapılır

    Malzemeler

    Kebap için :

    500 gr kuşbaşı kuzu eti
    200 gr mantar
    2 Adet patates
    1 Adet havuç
    1 Adet soğan
    3 Çorba kaşığı margarin
    Tuz, karabiber, kekik

    Krep için :

    2 Su bardağı süt
    3 Adet yumurta
    2 Su bardağı elenmiş un
    1 Kahve fincanı sıvıyağ
    1 Paket kabartma tozu
    1 Çorba kaşığı tereyağı
    Tuz karabiber

    Kebabın üzerine :

    5 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
    1 Adet domates
    6 Adet sivribiber
    Kürdan


    Hazırlanışı

    Yağı tencerye alıp eritin.
    Etleri ve piyazlık doğranmış soğanı tencereye ekleyin.
    Etler suyunu bırakıp çekene dek kısık ateşte kavurun.
    Havucu yassı halkalar halinde dilimleyerek ilave edin.
    Patatesleri soyup, kuşbaşı iriliğinde doğrayın.
    Mantarları dörde bölerek tencereye ilave edin.
    Hepsini birkaç dakika daha karıştırarak kavurun.
    Etlerin ve sebzelerin üzerine bir parmak çıkacak kadar su ilave ederek, kısık ateşte yumuşayana dek pişirin.
    Krep için, yumurtaları çırpın.
    Unu süt ile ezerek topaksız kıvama gelene dek karıştırın ve süzgeçten geçirin.
    Çırpılmış yumurta, unlu sütlü karışım, kabartma tozu, tuz sıvıyağ ve karabiberi karıştırarak sulu bir hamur haline getirin.
    Teflon tavada 1 çorba kaşığı margarini eritin.
    Hazırladığınız krep hamurundan 1 kepçe alıp, tavaya dökün.
    Tavayı sallyarak hamurun eşit bir biçimde yayılmasını sağlayın ve arkalı önlü pişirin.
    Tüm malzeme bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
    Pişirdiğiniz bir krep yufkasını çukur bir kaseye yerleştirin.
    Kenarlarını dışa taşırın.
    Hazırladığınız kebaptan delikli kepçe ile bir miktar alıp, yufkanın ortasına koyun.
    Dışa taşan kenarları üzerine çevirerek yerleştirin.
    Diğerlerine de aynı işlemi uygulayın.
    Üzerlerine tencerede kalan etin sosunu azar azar gezdirip, kaşar peyniri rendesini serpiştirin.
    En üste 1 domates dilimi ve 1 dilim sivri biber dilimi yerleştirin ve bunların tam ortasından kürdan ile tutturun.
    Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında 5-10 dakika pişirerek, sıcak olarak servis yapın


    ..




  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Krep Kebabı - Krep Kebabı Tarifi - Krep Kebabı Nasıl Yapılır

    Reklam



    Lezzet bakımından on numara aynı şekilde görüntü bakımından da on numara bir yemektir. Biraz zahmetli olsa da sonucu zahmetine deecek bir lezzettir.







+ Yorum Gönder
kreple yapılan et yemekleri,  kreple ne yapılır
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi