Dana bonfile - Dana bonfile tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Et Yemekleri - Köfteler Bölümünden Dana bonfile - Dana bonfile tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    RüzgarGülü
    Bayan Üye
    Reklam

    Dana bonfile - Dana bonfile tarifi

    Reklam



    Dana bonfile - Dana bonfile tarifi

    Forum Alev
    Dana bonfile - Dana bonfile tarifi

    Aslında bu tarif sadece aşina olduğunuz bir et yemeği. Ama onu özel kılan, özel yapım soğan sosu.


    Malzemeler:

    4 soğan
    1 çorba kaşığı pudraşeker
    2 çorba kaşığı sıvıyağ
    4 dana bonfile
    Tuz
    karabiber
    2 çorba kaşığı margarin
    1 çorba kaşığı un
    200 ml et suyu
    İsteğe bağlı olarak 50 ml bira

    Nasıl Hazırlanır:

    1) Fırını 100 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Soğanları soyun. 1 soğanı küp küp doğrayın. Kalanları ise jülyen doğrayın.

    2) Pudraşekeri bir tavada kavurun. Jülyen soğanı ve bir çorba kaşığı sıvıyağı ekleyin. Orta ateşte karıştırarak kavurmaya devam edin. Soğanı bir kağıt mutfak havlusunun üzerine alın.

    3) Bonfileleri tuz ve karabiberle tatlandırın. Margarini bir tavada eritin. Eti önce harlı ateşte 1 dakika kadar pişirin. Ardından fırına dayanıklı bir kaba alıp fırına verin. 10 dakika kadar pişirin.

    4) Kalan sıvıyağı eti pişirdiğiniz tavaya alın. Küp doğranmış soğanın üzerine un serpip tavada kavurun. Et suyu ve dilerseniz birayı ekleyip sıvı yarı yarıya azalıncaya kadar pişirin. Jülyen soğanı ekleyin. Eti soğan sosu eşliğinde servis yapın.





  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Dana bonfile - Dana bonfile tarifi

    Reklam



    Etin her hali güzeldir sevenler için. Etin tadı pişirilme şekli ve katılan baharat ve malzemelerin çeşitliliğine göre de tadı ve lezzeti değiştirip farklılaştırmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi