Et Yemekleri

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Et Yemekleri - Köfteler Bölümünden Et Yemekleri ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    madeline
    Üye
    Reklam

    Et Yemekleri

    Reklam



    Et Yemekleri

    Forum Alev
    Rus Mutfağından Kiev Tavuğu


    Malzemeler :
    4 parça tavuk göğsü
    3 çorba kaşığı tereyağı
    1 su bardağı galeta unu
    1 çay bardağı un
    1 demet maydanoz
    2 yumurta
    1 limon
    Sıvı yağ
    Tuz, karabiber


    Hazırlanışı :
    Piliç göğüslerini bir bıçak yardımıyla açtıktan sonra inceltmek için dövün ve üzerine tuz, karabiber serpin.

    Bir kapta çırparak hazırladığınız tereyağı, maydanoz, limon suyu karışımını tavuk parçalarının arasına yarım çorba kaşığı kadar koyup, tavukları rulo yapın ve buzluğa atıp bir saat kadar donmasını bekleyin.

    Buzluktan çıkardığınız tavukları sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa bulayarak bol kızgın yağda kızartın.



  2. 2
    *_Merve_*
    Yeni Üye

    --->: Et Yemekleri

    Reklam



    vaaay çok güzel bir paylaşım teşekkürler cnm =)







  3. 3
    HARBİKIZ
    Bayan Üye
    Acı Soslu Sığır Bonfile (4 Kişilik)


    Malzemeler
    Her Biri Yaklaşık 150 gr.lık 4 Dilim Sığır Filetosu
    2 Diş Sarmısak
    100 gr Yeşil Zeytin
    1/2 Acı Kırmızı Biber
    100 gr Çok Küçük Doğranmış Domates
    1/2 Su Bardağı Kırmızı Şarap
    Zeytinyağı
    Tuz


    Yemeğin Tarifi
    4 çorba kaşığı zeytinyağında sarmısağı öldürün,eti ekleyip,harlı ateş üstünde iki tarafları da altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.Sonra etleri çıkarın.Aynı yağa irice kıyılmış zeytinleri,domatesi ve ufalanmış acı kırmızı biberi koyun.

    Harlı ateşte 2 dk kadar pişirin.Şarabı katıp buharlaşmasını bekleyin.

    Eti yeniden tavaya koyun,zeytinlerin tuzunu göz önüne alarak biraz tuzlayın ve bir dakika kadar pişirin.

    Filetoları sıcak servis tabağına koyun.Üzerine bir miktar pişme suyundan ilave edin ve hemen servis yapın.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi