Fırında Güveç Tarifi Yapılışı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Et Yemekleri - Köfteler Bölümünden Fırında Güveç Tarifi Yapılışı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Gülehasret
    Süper Moderatör
    Reklam

    Fırında Güveç Tarifi Yapılışı

    Reklam



    Fırında Güveç Tarifi Yapılışı

    Forum Alev
    Fırında Güveç Tarifi
    türlü güveç nasıl yapılır - fırında sebze güveci
    Malzeme:

    250 gr. kuşbaşı kuzu eti
    1 orta boy patates
    100 gr. taze fasulye
    100 gr. bamya
    4 adet sivri biber
    1 orta boy kabak
    1 orta boy patlıcan
    2 orta boy domates
    3 orta boy soğan Tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    4 çorba kaşığı tereyağı

    Yapılışı:

    Soğanları piyaz biçiminde doğrayın. Patates, kabak ve patlıcanın kabuklarını soyup parmak kalınlığında dilimleyin. Bamyaların başlarını küllah biçiminde kesin. Fasulyelerin kılçıklarını ayıklayıp ikiye bölün. Sivri biberleri halka biçiminde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın. Domatesleri parmak kalınlığında doğrayın. Güvecin altına etleri, üzerine sırasıyla patates, fasulye, bamya, patlıcan, biber, soğan ve domatesleri dizin. Sebzelerin üzerine tuz ve karabiberi serpin. Tereyağını eritip, sebzelerin üzerinde gezdirerek dökün. Fırını orta derecede ısıtıp 1 su bardağı su katın. Güvecin ağzını kapatarak 80 dakika kadar pişirin.

    Not: Arzu ederseniz güveci 30 dakika ocakta tuttuktan sonra fırına verip yarım saat daha pişirebilirsiniz. Ocağa koymadan önce güvece 1 su bardağına yakın su koyabilirsiniz.

    alıntı




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Fırında Güveç Tarifi Yapılışı

    Reklam



    Etrafı saracak mis gibi bir kokusu ile iştahlarınızı tavan yapacak bir yemek türüdür. Misafirlere ya da ailenize yapabileceğiniz güzel bir yemektir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi