Etli Türlü Güveç Tarifi Yapılışı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Et Yemekleri - Köfteler Bölümünden Etli Türlü Güveç Tarifi Yapılışı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Gülehasret
    Süper Moderatör
    Reklam

    Etli Türlü Güveç Tarifi Yapılışı

    Reklam



    Etli Türlü Güveç Tarifi Yapılışı

    Forum Alev
    Etli Türlü Güveç
    türlü sebze ile et güveç - etli sebze güveci nasıl yapılır - et güveci
    MALZEMELER

    300 gr kusbasi koyun eti
    2 orta boy sogan
    2 orta boy patlican
    2 orta boy kabak
    Iki avuç taze fasulye
    Bir avuç taze bamya
    4 adet yesilbiber
    1/2 bardak sivi yag
    3 orta boy domates
    2 yemek kasigi margarin veya tereyagi

    YAPILIŞI

    Kusbasi dogranmis etleri, kiyilmis sogan ve 2 kasik yagla atese koyun.
    Arada karistirara kisik ateste suyunu çekene dek pisirin.

    Patlicanlari alacali soyun, bir parmak uzunlugunda kesin ve üzerine biraz tuz serperek bekletin. Sonra da yikayip kurulayin ve kizgin yaga atarak açik pembe kizartin.

    Kabaklarin kabuklarini kaziyip yikayin, yarim parmak uzunlugunda dograyin. Fasulyeleri tuzlu sicak suya atarak 10 dk bugulayin. Bamyalari yikayin ve tepelerini koni biçiminde kesip ayiklayin.

    8-10 kisilik bir güvece et ve sebzeleri karisik olarak yerlestirin. Üzerine patlicanlari, dogranmis domates ve biberleri koyun. Yeterince tuz, 1,5 bardak su katip üzeri kapali olarak kisik ateste hafif pistikten sonra biraz da firinda pisirin.


    alıntı




  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Etli Türlü Güveç Tarifi Yapılışı

    Reklam



    Etli yemeklerin güveçte hazırlanıp yapılması etin lezzetli olmasını sağladığı gibi etin lokum gibi olmasını ve iyi pişmesini de sağlamaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi