Kemikli Güveç Tarifi Yapılışı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Et Yemekleri - Köfteler Bölümünden Kemikli Güveç Tarifi Yapılışı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Gülehasret
    Süper Moderatör
    Reklam

    Kemikli Güveç Tarifi Yapılışı

    Reklam



    Kemikli Güveç Tarifi Yapılışı

    Forum Alev
    Kemikli Güveç Nasıl Yapılır
    kemikli et güveci - güveç yapılışı - koyun kaburgası güveç tarifi
    Malzemeler:

    Yarım adet koyun kaburgası
    5 diş sarımsak
    3 adet kuru soğan
    4 adet sivri biber
    4 adet domates
    3 çorba kaşığı sıvıyağ
    1,5 tatlı kaşığı tuz
    Yarım tatlı kaşığı karabiber

    Yapılışı:

    Kaburgalar iri doğranır. Diğer malzemeler de doğranır. Toprak güveve konur. Üzerine tuz, karabiber serpilir ve yağ gezdirilir. İyice karıştırılır. Kapağı sıkıca kapatılır. Hızlı ateşte 15 dakika pişirilir. Sonra 160 derece fırında 1,5 saat pişirilir. Sıcak olarak servise sunulur.

    alıntı




  2. 2
    zişann
    Üye

    Cevap: Kemikli Güveç Tarifi Yapılışı

    Reklam



    Bu soğuk havada sıcak sıcak ne güzel yenirdi, şahane bir tarif, yemeğin kokusunu burdan duyar gibi oldum ellerine sağlık.







+ Yorum Gönder
güvecte kemikli et
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi