Tatlı Lor Poğaçası

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Hamur İşi ve Börekler Bölümünden Tatlı Lor Poğaçası ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    nesemcim
    Emekli
    Reklam

    Tatlı Lor Poğaçası

    Reklam



    Tatlı Lor Poğaçası

    Forum Alev
    Tatlı Lor Poğaçası





    200 gr tereyağı ( orjinal tarif böyle, ben 100 gr. tereyağı ve kalanı sıvıyağ koydum çok güzel oldu)

    125 gr. yoğurt ( 1\2 su bardağı)

    400 gr. un

    İç malzemesi

    250 gr. tuzsuz lor peynir

    250 gr. şeker

    Karıştırılıp en az bir gece buzdolabında bekletilecek. Ben 3-4 gün önce yapmıştım içi, poğaçaları yapmaya fırst olmayınca kaldı ama tadı çok güzelleşmişti durdukça.

    Yapılışı

    Fırın 190 dereceye ayarlanır. Fırın tepsisisi yağlı kağıtla kaplanır.Hamurun malzemeleri karıştırılır ve iyice yoğrulur. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alınır ve elle unlu tezgahta yuvarlak açılır, içine lor konup üstten kapatılır. 190 derecede üstü kızarana kadar pişirilir. Poğaçalar ılıkken üzerine bolca pudra şekeri serpilir.









  2. 2
    ELVAN
    Bayan Üye

    Cevap: Tatlı Lor Poğaçası

    Reklam



    Çay saatlik olarak yapılan tariflerden biri olan lor poğaçası, peynirin kattığı tat poğaçayı güzelleştirmektedir. İçeceklerin yanında aranan bir tattır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi