Hamur Işleri:içlı Kete

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Hamur İşi ve Börekler Bölümünden Hamur Işleri:içlı Kete ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Hamur Işleri:içlı Kete

    Reklam



    Hamur Işleri:içlı Kete

    Forum Alev
    İÇLI KETE

    MALZEMELER

    1 kg un
    2 adet yumurta
    1 su bardağı yoğurt
    1 su bardağı sıvı yağ
    1 su bardağı eritilmiş tereyağ
    tuz


    HAZIRLANIŞI

    Bütün malzemeyi karıştırarak, börek hamuru gibi yoğurun. 90 dakika kadar dinlendirip, beş bezeye ayırın. Bezeleri oklava ile kalınca açın. Diğer yanda 250 gr unu, iki çorba kaşığı yağ ve tuzla kavurun. Bunu açtığınız yufkaların birer kenarına döküp, rulo yaptıktan sonra, gül şekli alacak biçimde kıvırın. Üzerine elinizle hafifçe bastırıp, yumurta sarısı sürün ve orta hararetli fınnda pişirin
    .



  2. 2
    tontiş
    Usta Üye

    --->: Hamur Işleri:içlı Kete

    Reklam



    ben bunu yapıyorum. ama bezeleri kalın demişsin ben mümkün olduğunca ince açıp yapıyorum. bir de böylesini deneeyim. emeğine sağlık







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi