Patatesli Mantı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Hamur İşi ve Börekler Bölümünden Patatesli Mantı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Sevinç
    Bayan Üye
    Reklam

    Patatesli Mantı

    Reklam



    Patatesli Mantı

    Forum Alev
    PATATESLİ MANTI





    Malzemeleri:
    1 paket yaş maya
    2 su bardağı ılık su
    1 yemek kaşığı toz şeker
    1 yemek kaşığı tuz
    Aldığı kadar un
    1 çay bardağı sıvı yağ




    İç malzemesi: 4 tane patates2 kuru soğan
    1 çay bardağı sıvı yağ
    Pul biber, karabiber, tuz

    İç malzemesinin hazırlanışı:
    Soğan, yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. İçine ezilmiş patatesler eklenir. Kavrulduktan sonra isteğe bağlı baharatlar ilave edilir. Soğumaya bırakılır.



    Sos için:
    2 yemek kaşığı salça
    2 yemek kaşığı tereyağı
    Pul biber
    2 su bardağı yoğurt
    2 diş sarımsak

    Yapılışı;
    Hamur yoğrulur. İyice mayalanması beklenir. Mayalandıktan sonra ince olmayan bir hamur açılır. Çay bardağı ile yuvarlak şekiller verilerek kesilir. İçine yapılan iç malzemesi konulur. İsteğe göre şekil verilip kapatılır.
    (Ben resimde gördüğünüz hazır kalıbı kullanıyorum.)




    Büyük bir tencerede tuzlu su kaynatılır. Kaynayan suya patatesli hamurlar atılır ve haşlanır.


    Servis tabağına alındıktan sonra üzerine, yapılan sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos dökülür. Sonrada afiyetle yenilir.




  2. 2
    ZİREGÜL
    Bayan Üye

    Cevap: Patatesli Mantı

    Reklam



    Mantı genelde kıyma ile hazırlan iç harç ile yapılmaktadır. Kıyma sevmeyenler ya da farkı bir tat yemek isteyenler için patatesle yapacakları mantıyı sevebilirler.







+ Yorum Gönder
patatesli mantı
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi