Patatesli Gözleme

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Hamur İşi ve Börekler Bölümünden Patatesli Gözleme ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Sevinç
    Bayan Üye
    Reklam

    Patatesli Gözleme

    Reklam



    Patatesli Gözleme

    Forum Alev

    Malzemeler :

    1 su bardağı ılık su
    1/2 paket yaş maya
    1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz şeker
    Alabildiği kadar un(yaklaşık 2 su bardağı)
    Uzeri icin bir paket margarin(icinden bir miktar kullanılacak)
    4-5 tane orta boy patates(tuz ve baharat ilave edilebilir)

    Yapılışı :

    Ilık suyun icinde mayayı eritip,icine şekeri ilave edip 10 dakika kadar bekletelim.
    Bu karışıma tuz ve unu koyarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
    Hamuru yoğurup mayalanması icin yarım saat kadar bekletelim.
    Diğer tarafta patatesleri haşlayalım.
    Kabuklarını soyup ezelim.
    Tuz ve dilediğimiz baharatları ekleyip karıştıralım.
    Mayalanan hamurdan kucuk parcalar koparıp oklava ya da merdane yardımıyla acalım.
    Actığımız hamurun bir yarısına patatesi koyup diğer yarısını uzerine kapatarak,yarım ay şeklinde gozlemeler hazırlayalım.
    Gozlemeleri teflon tavada yuksek ısıda pişirelim.
    Tavadan aldığımız gozlemenin bir tarafına margarin surelim. (Pişen diğer gozlemeyi bir oncekinin uzerine koyacağımızdan gözlemelerin her iki tarafı da yağlanmış olacak.Margarinden bir parça kesip bu parçaya çatal batırıp sürmeyi denerseniz daha kolay oluyor).
    Hamurun tamamını gozleme yapıp pişirelim.
    Sıcak sıcak servis yapalım.
    Afiyet olsun.







  2. 2
    VESLiHAN
    Bayan Üye

    Cevap: Patatesli Gözleme

    Reklam



    Eskiden sadece köylerde yapılan ve daha sonraları şehirlerde ve özellikle kahvaltı salonlarında kendini göstermektedir.Bazı bayanların bu gözlemeleri dinlenme tesislerinde yemeklere alternatif olmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi