Yufka Açmayı Bilmeyenlere Hazır Yufka Mantısı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Hamur İşi ve Börekler Bölümünden Yufka Açmayı Bilmeyenlere Hazır Yufka Mantısı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Sevinç
    Bayan Üye
    Reklam

    Yufka Açmayı Bilmeyenlere Hazır Yufka Mantısı

    Reklam



    Yufka Açmayı Bilmeyenlere Hazır Yufka Mantısı

    Forum Alev
    yufka açmayı bilmeyenlere hazır yufka mantısı




    HAZIR YUFKA MANTISI

    Malzemeler
    4 tane yufka
    300 gr kıyma
    1 baş soğan(büyük olsun)
    tuz, karabiber
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 çay bardağı ayran
    Üzerine; sarımsaklı yoğurt,
    tereyağında kızdırılmış nane ve pulbiber

    Yapılışı
    Soğanı rondoda kıyın veya rendeleyin. Kıyma, soğan, tuz ve karabiberi karıştırın. Yufkaları ortadan ikiye bölün ve 8 tane yarım yufka elde edin. Kıymayı da 8 eşit parçaya ayırın. Yarım yufkayı masaya yayın. Üzerine fırçayla önce ayran, daha sonra sıvıyağ sürün. Kenarlarını biraz içe doğru kıvırın. Kıymanın bir parçasını alıp yufkanın geniş kenarına serin. Rulo şeklinde kıvırıp, 2 cm’lik parçalar halinde kesin. Yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş tepsiye birbirine bitişik olacak şekilde dizin. Üzerine fırçayla sıvıyağ sürün. 180-190 derecede ısıtılmış fırına koyup pembeleşene kadar pişirin. (minik oldukları için çabucak pişiyorlar)
    Fırında çıkardıktan sonra servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış pulbiber-nane döküp sıcak olarak servis yapın.

    ***Misafir için birkaç gün önceden hazırlayıp derin dondurucuda bekletebilirsiniz. Pişireceğiniz zaman çıkarıp, çözünmesini beklemeden üzerine fırçayla sıvıyağ sürüp fırına verebilirsiniz.









  2. 2
    VESLiHAN
    Bayan Üye

    Cevap: Yufka Açmayı Bilmeyenlere Hazır Yufka Mantısı

    Reklam



    Mantıyı çok sevenlerin mantı yerini tutmasa bile kendilerine mantı tadı verecek olan bu yemeği hazır yufka ile hazırlamaları mümkün olacaktır.Kolay pratik ve yapması nedeni ile tavsiye edilmektedir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi