Bayatlamayan Poğaça

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Hamur İşi ve Börekler Bölümünden Bayatlamayan Poğaça ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    seco00006
    Usta Üye
    Reklam

    Bayatlamayan Poğaça

    Reklam



    Bayatlamayan Poğaça

    Forum Alev
    Bayatlamayan Poğaça

    Yumuşacık hamuruyla ağızda dağılan, sabah kahvaltıları ve beş çayınıza lezzet katan bayatlamayan poğaça! İsterseniz sade isterseniz peynirli harçla hazırlayabilirsiniz.

    Bayatlamayan pogaca.jpg

    Malzemeler,
    1 su bardağı sıvıyağ
    1 su bardağı sıcak süt
    1 su bardağı maden suyu
    2 yemek kaşığı toz şeker
    1 yemek kaşığı tuz
    1 paket yaş maya
    Yeteri kadar un
    Üzeri için 1 adet yumurta sarısı

    Hazırlanışı,
    Yoğurma kabına maya ve sıcak sütü alıp karıştırın.
    Üzerine toz şekeri ekleyip 10 dakika köpürene dek bekletin.
    Maden suyu, sıvıyağ ve tuzu yoğurma kabına alın.
    Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.
    Hamurun mayalanması için üzerine nemli bir bez örtün.
    Ilık ortamda 1 saat bekletin.
    Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
    Elinizle yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.
    Poğaçaları fırın tepsisinde 10 dakika bekletin.
    Sürenin sonunda üzerlerine yumurta sarısı sürün.
    Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
    Afiyet olsun.



  2. 2
    rabia07
    Usta Üye

    --->: Bayatlamayan Poğaça

    Reklam



    Bu poğaçayı bende her zaman yaparım yalnız benim tarifimde maden suyu yok birde böyle deniyelim bakalım nasıl olacak paylaşım için teşekkürler elinize sağlık:)







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi