Pastırmalı Karnıyarık Böreği Tarifi - Pastırmalı Karnıyarık Böreği Nasıl Yapılır?

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Hamur İşi ve Börekler Bölümünden Pastırmalı Karnıyarık Böreği Tarifi - Pastırmalı Karnıyarık Böreği Nasıl Yapılır? ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    aysacan00
    Usta Üye
    Reklam

    Pastırmalı Karnıyarık Böreği Tarifi - Pastırmalı Karnıyarık Böreği Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Pastırmalı Karnıyarık Böreği Tarifi - Pastırmalı Karnıyarık Böreği Nasıl Yapılır?

    Forum Alev
    Pastırmalı Karnıyarık Böreği Tarifi - Pastırmalı Karnıyarık Böreği Nasıl Yapılır?


    6 Yufka
    2 Yumurta Sarısı
    1 Paket Margarin
    2 Çorba Kaşığı Susam
    İç malzemesi:
    6 Dilim Pastırma
    6 Dilim Kaşar Peyniri





    1 – Pastırmanın çemenlerini ayırıp uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Peynir dilimlerini de ortadan ikiye kesin.Margarini tavada eritip ılıtın.
    2 – Düz bir zemine yufkanın birini yayıp üzerine yağ sürün. Diğer yufkaları da aralarına yağ sürerek üst üste yerleştirin.Keskin bir bıçakla 12 eşit parçaya bölün. Her parçanın geniş kenarına bir dilim pastırma ve bir dilim kaşar peyniri yerleştirip geniş bir sigara böreği şeklinde sarın.
    3 – Fırın tepsisini yağlayıp börekleri dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Herbirini ortasından uzunlamasına bıçakla keserek karnıyarık şekli verin.Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.Sıcak olarak servis yapın.




  2. 2
    Sena
    Bayan Üye

    Cevap: Pastırmalı Karnıyarık Böreği Tarifi - Pastırmalı Karnıyarık Böreği Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Daha çok çıtır çıtır börek sevenler bu tarifi kaçırmasın içindeki malzemeyi isteğe göre değiştirebilirsiniz fakat pastırma bu tarife en çok yakışan malzeme diyebilirim







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi