Yozgat Mantısı Tarifi - Yozgat Mantısı Yapılışı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Hamur İşi ve Börekler Bölümünden Yozgat Mantısı Tarifi - Yozgat Mantısı Yapılışı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Gülehasret
    Süper Moderatör
    Reklam

    Yozgat Mantısı Tarifi - Yozgat Mantısı Yapılışı

    Reklam



    Yozgat Mantısı Tarifi - Yozgat Mantısı Yapılışı

    Forum Alev
    Yozgat Mantısı Tarifi - Yozgat Mantısı Yapılışı




    Hamuru için: 1 kişilik malzeme (kişi sayısına göre arttırılacak)

    1 yumurta,

    Yarım su bardağı su,

    Yarım çay kaşığı tuz,

    Aldığı kadar un (oldukça sert bir hamur olacak)



    İç malzeme: (4 kişilik)

    Yarım kilo kıyma,

    3 adet rendelenmiş soğan,

    1 tatlı kaşığı acı salça (Adana),

    Karabiber, fesleğen, nane, kişniş(kinzi), tuz.



    Sosu: (Kişi sayısına göre arttırılacak)

    1 yemek kaşığı tereyağ,

    1 tatlı kaşığı acı adana salçası.



    Yapılışı:

    Hamuru dinlendirdikten sonra ikiye bölünür(bir kişilik malzemeyi baz alıyorum). Merdaneyle 1 mm. kalınlığında açıldıktan sonra, keskin bir bıçak yardımıyla önce ortadan, sonra henarlara doğru uzun şeritler kesilir. Daha sonra da enine kesilerek, kareler elde edilir. (keserken diğer elinizle kestiğiniz parçalaı tutarsanız, yufkanın şekli bozulmuyor.) Yoğurulan iç, üzerlerine paylaştırıldıktan sonra, bohça tabir edilen şekilde büzülür. Elde edilen mantılar derin bir tencerede yaklaşık 3-4 litre suyun içine atılarak pişirilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve sos dökülür, arzuya göre kuru naneyle süslenir.

    Afiyet olsun...




  2. 2
    Laik
    Yeni Üye

    --->: Yozgat Mantısı Tarifi - Yozgat Mantısı Yapılışı

    Reklam



    Paylaşım için teşekkürler :)
    Kayseri mantısı vardır; sanırım Yozgatlılar, Kayserililerden çalmışlar ve içine bir takım şeyleri değiştirmişler nede olsa komşular ya :D







  3. 3
    rabia07
    Usta Üye
    paylaşım için teşekkürler







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi