Çiğ Kremalı Börek Tarifi - Çiğ Kremalı Börek Yapılışı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Hamur İşi ve Börekler Bölümünden Çiğ Kremalı Börek Tarifi - Çiğ Kremalı Börek Yapılışı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Gülehasret
    Süper Moderatör
    Reklam

    Çiğ Kremalı Börek Tarifi - Çiğ Kremalı Börek Yapılışı

    Reklam



    Çiğ Kremalı Börek Tarifi - Çiğ Kremalı Börek Yapılışı

    Forum Alev
    Çiğ Kremalı Börek Tarifi - Çiğ Kremalı Börek Yapılışı



    Malzemeler

    2 adet hazır yufka
    1 kutu çiğ krema
    1 su bardağı yoğurt
    Yarım çay bardağı sıvı yağ
    Tuz
    Beyaz peynir ve maydanoz

    Hazırlanışı

    Yoğurt ve sıvı yağı ve tuzu iyice çırpın. İlk yufkayı yayıp, karışımın yarısını üzerine sürün. Üstüne 2. yufkayı serip kalan karışımı da sürün. Sonra 8 parçaya kesin, iç malzemesini de eşit şekilde paylaştırın. Borcama yerleştirin.(tabanını yağlamayın) Üzerine kremayı döküp sıcak fırında 180-200 derecede alt üst kızarana kadar pişirin. (Bu böreği fırından yeni çıktığında yemenizi tavsiye ederim. Çıtır çıtır oluyor.)

    Özlem Ay




  2. 2
    Sena
    Bayan Üye

    Cevap: Çiğ Kremalı Börek Tarifi - Çiğ Kremalı Börek Yapılışı

    Reklam



    Börek her zaman sevilen bir yiyecek olduğundan değişik tariflerde yapılması daha çok dikkat çekmiş ve her tarifin birçok talibi çıkmış begeni kitleside çoğalmıştır







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi