Yağsız Çikolatalı Kek Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Kurabiye ve Kekler Bölümünden Yağsız Çikolatalı Kek Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    ● ∂єИiz ●
    Usta Üye
    Reklam

    Yağsız Çikolatalı Kek Tarifi

    Reklam



    Yağsız Çikolatalı Kek Tarifi

    Forum Alev
    Yağsız Çikolatalı Kek



    1/2 bardak kakao
    1 bardak un
    1 tatli kasigi kabartma tozu
    1/2 tatli kasigi tuz
    28 g (2 yemek kasigi) yumusak tereyagi
    1 1/2 bardak seker
    2 buyuk yumurta aki
    1/2 bardak seker katkisiz pisirilmis elma puresi
    1 tatli kasigi vanilya
    Firininizi 175C ye isitin. 20 cm lik kare firin kabini hafifce yaglayin alt kismini uygun buyuklukte kesilmis pisirme kagidi ile kaplayin. Un kakao kabartma tozu ve unu orta buyuklukte bir kaba birlikte eleyin. Baska bir kapta tereyagi ve sekeri birlikte cirpin. Yumurta aklarini elma puresini ve vanilyayi da ekleyip birlikte cirpin. Unlu karisimi elma pureli karisimin uzerine dokup butunlesinceye kadar cirpin. Hazirladiginiz firin kabina dokup uzerini duzleyin. 35-40 dakika ya da sertlesinceye kadar pisirin. Benim kekimin pismesi 40 dakikadan daha fazla zaman aldi. Pistigi kapta sogutup karelere kesin.




  2. 2
    ELVAN
    Bayan Üye

    Cevap: Yağsız Çikolatalı Kek Tarifi

    Reklam



    Günümüzde sağlıkçılar ve diyetisyenler tarafından uyarılar yapılmaktadır. Yağ ve benzeri ürünler git gide kısılmaktadır. Bu gündeme uygun olarak bu kek tarifi sağlıklı olmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 2 kişi