Bazlama yapılışı köy usulü bazlama

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Kurabiye ve Kekler Bölümünden Bazlama yapılışı köy usulü bazlama ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Fashion
    Bayan Üye
    Reklam

    Bazlama yapılışı köy usulü bazlama

    Reklam



    Bazlama yapılışı köy usulü bazlama

    Forum Alev
    MALZEMELER:

    1 bardak ılık su

    1 tatlı kaşığı tuz

    2 tatlı kaşığı kuru tozmaya

    yaklaşık 3 bardak kadar un


    Yapılışı:

    Mayayı ılıktan sıcakça suda eritip birkaç dakika aktif hale gelmesi için bekleyin.

    Tuz ve unu koyup ele yapışmayacak pürüzsüz bir hamur olana dek yoğurun. 1 saat kabarmaya bırakın.

    Hamurdan yaklaşık mandalina büyüklüğünde bezeler yapın.

    Biraz dinlendirdikten sonra tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Kalınlığı yaklaşık yarım cm olmalı, çok ince olmamalıdır.

    Tekrar biraz kabarması için üstüne nemli bez örtüp 15-30dk. bekletin.

    Önceden ısıtılmış teflon tavada yağ koymadan pişirin.

    Hafifçe kızarmaya başlayınca çevirip öbür tarafınıda pişirin. Böylece çevire çevire iyice pişene kadar 2-3 dakika pişirin.
    Not: Bu şekilde bazlamayı pişirdikten sonra sıcak olarak yiyebilir yada soğuduktan sonra buzluğa koyup gerektikçe alıp fırında tekrar ısıtmak sureti ile kullanabilirsiniz.



  2. 2
    Nisa Çolak
    Özel Üye

    Cevap: Bazlama yapılışı köy usulü bazlama

    Reklam



    Yapımı çok kolay olan bazlama yı biraz fazla yapa bilir ve zor zamanlarınızda buzluğunuz dan çıkartarak yameklerin yanında ısıtarak yiye bilir ve sıcak sıcak arasına istediğinizi koyarak dürüm yaparak da yiye bilirsiniz.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi