Kabaklı Tart Nasıl Yapılır?

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Mutfak-Yemek Tarifleri Bölümünden Kabaklı Tart Nasıl Yapılır? ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Sevinç
    Bayan Üye
    Reklam

    Kabaklı Tart Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Kabaklı Tart Nasıl Yapılır?

    Forum Alev


    KABAKLI TART

    Malzemeler;

    Tart hamuru için;

    # 2 su bardağı un
    # 125 gr tereyağı, oda sıcaklığında yumuşamış
    # 3 yemek kaşığı yoğurt
    # 1 paket kabartma tozu
    # Tuz
    # 1 yumurta

    Harcı için;

    # 1 büyük kabak
    # 3-4 sap pırasa
    # 1 orta boy domates veya 4-5 tane kiraz domates
    # 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    # 1 paket krema
    # 3-4 diş sarımsak
    # 1/2 çay bardağı zeytinyağı
    # Dereotu
    # Tuz
    # Karabiber

    Hazırlanışı;

    1. Hamur malzemelerini yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru toparlamak için elinize biraz un serpip hamuru toparlayın.
    2. Bu hamurdan 6 küçük tart ve 20cmlik kelepçeli kalıpta bir büyük tart çıktı.
    3. Kalıpları yumuşamış tereyağıyla yağlayın.
    4. Hamurdan cevizden biraz büyük 6 parça alıp merdaneyle biraz açtım. Tereyağıyla yağlanmış tart kalıplarıma hamuru güzelce yerleştirdim. Kenarlarındaki dilimlere iyice oturmasını sağladım. Eğer isterseniz siz 25 cmlik bir kalıba bütün hamuru döşeyebilirsiniz. Kalan hamuru da 20 cmlik kelepçeli kalıbıma kenarlarını 3 cm yükselterek döşedim.

    Harç;

    5. Kabakları ve pırasaları ayrı bir şekilde ince halkalar halinde doğrayın. Domatesleri kabuklarını soyduktan sonra halka halka dilimleyin.
    6. Tavaya zeytinyağını koyup pırasaları yumuşayıncaya kadar kavurun.
    7. Pırasaları ayrı bir yere alın.
    8. Kabakları yumuşayıncaya kadar soteleyin.

    9. Kalıplara döşenmiş hamurun üzerine önce biraz pırasa, üstüne kabak en üstede ince bir dilim domates yerleştirin. Doğranmış dereotunu sebzelerin üzerine serpin.
    10. Malzemeleri yerleştirdikten sonra üzerlerine tuz ve karabiber serpin.
    11. Önce kremayı ardından da rendelenmiş kaşar peynirini dökün. Peynirler kızarıncaya kadar 200 derece ısıtılmış fırında pişirin.
    12. Piştikten sonra eğer küçük tart kalıpları kullandıysanız kenarlarını bıçakla hafifçe oynattıktan sonra rahatça çıkarabilirsiniz. Sıcak olarak servis yapın.







  2. 2
    BELMA
    Bayan Üye

    Cevap: Kabaklı Tart Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Şık bir yemek sunmak herkesin isteğidir. Bir de bu yemeğin gösterişli aynı zamanda sağlıklı sebzelerden yapılmış olması terih etmeniz için yeterli sebepler.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi