Açmalar

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Mutfak-Yemek Tarifleri Bölümünden Açmalar ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Usser
    Üye
    Reklam

    Açmalar

    Reklam



    Açmalar

    Forum Alev
    Açma I

    MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 40 dk.Kaç Kişilik 8Yöntem 600 Gr un (5 su bardağı)
    1 Su bardağı ılık su
    1 Adet yumurta
    1 Çorba kaşığı tozşeker
    1 Tatlı kaşığı tuz
    2.5 Çorba kaşığı pakmaya
    1 Su bardağı yoğurt
    1 Su bardağı ayçiçek yağı
    2 Çorba kaşığı margarin
    Üzerine serpmek için : Çörekotu

    Hazırlanışı
    • Unu bir kaba eleyin ve ortasını havuz gibi açın.
    • Tozşekeri, tuzu, ayçiçek yağını, yoğurdu ve 1 yumurtanın akını unun ortasına koyun.
    • Ilık su içinde erittiğimiz mayayı da una ekleyin.
    • Malzemelerin hepsi özleşene dek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
    • Hamurdan küçük parçalar koparın ve elinizle yuvarlayıp bastırın.
    • Yaklaşık elinizin büyüklüğünde yuvarlak elde edin.
    • Yuvarlak hamurun içine bir miktar margarin koyun ve yağ dışarı taşmayacak şekilde sarın.
    • İki elinizin arasında uzunlamasına yuvarlayarak (yılan şeklinde) bir karış uzunluğunda açın.
    • Hamura düğüm atar gibi şekil verin ve yağlanmış tepsiye dizin.
    • Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin.
    • Önceden ısıtılmış 150 dereceli fırında kızarana dek pişirip servis yapın.







    Açma II

    MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 60 dk.Kaç Kişilik 10Yöntem 1.5 Kibrit kutusu kadar yaş maya
    3 Tatlı kaşığı tozşeker
    Yarım su bardağı ılık su
    1 Adet yumurta
    1 Çay bardağı sıvıyağ
    1 Çay bardağı yoğurt
    1 Çay bardağı süt
    100 gr margarin
    Aldığı kadar un
    Tuz
    Üzerine serpmek için çörekotu
    Hamurun dinlendirilme süresi : Yaklaşık 1-2 saat

    Hazırlanışı
    • Maya, şeker ve ılık suyu küçük bir kasede karıştırın.
    • Maya göz göz açıncaya kadar yaklaşık 10 dakika bekletin.
    • Yumurtanın sarısını ayırıp, akını eritilmiş margarinle karıştırın.
    • Sıvıyağ, yoğurt, süt ve tuz ilave edip karıştırın.
    • Aldığı kadar un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin.
    • Üzerine nemli bez örtüp ılık ortamda 1-2 saat kabarması için bekletin.
    • Bu sürenin sonunda hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp açma şeklini verin.
    • Yağlanmış fırın tepsisine dizip 15-20 dakika daha dinlendirin.
    • Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.
    • 180 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
    • Ilık olarak servis yapın.




  2. 2
    HARBİKIZ
    Bayan Üye

    --->: açmalar

    Reklam



    YUMUŞACIK AÇMALAR








+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi