HAMUR İŞLERİ:Unlu KÖmbe

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Mutfak-Yemek Tarifleri Bölümünden HAMUR İŞLERİ:Unlu KÖmbe ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    HAMUR İŞLERİ:Unlu KÖmbe

    Reklam



    HAMUR İŞLERİ:Unlu KÖmbe

    Forum Alev
    Unlu KÖmbe

    Malzeme:


    5 su b. un
    tuz,su

    Yağlamak için:
    1 çay b. sıvıyağ
    150 gr tereyağı

    İç harcı için:
    4 çorba k. tereyağı
    6 çorba k. un
    tuz
    HAZIRLANIŞI:
    Önce un,tuz ve su ile hamuru tutup dinlenmeye bırakın.
    Bu arada iç harcı için tereyağında unu sararana kadar
    kavurun. Daha sonra hamuru iki parçaya ayırıp merdane
    ile açabildiğiniz kadar büyük açın. Daha sonra sıvıyağ ve
    tereyağ karışımının yarısını hamurun üzerine dökün.Diğer
    hamura da aynı işlemi yapın. İlk hamuru elinizle çeke çeke
    büyütün. Hazırladığınız unlu harcın yarısını serpiştirin.Daha
    sonra rulo yapıp elinizle iyice inceltin. Tepsiye dolayın. Diğer
    hamura da aynı işlemi yapıp diğer hamurun etrafına dolayın.
    Üzerine bir yumurta veya sarısını sürüp 200 derecelik fırında
    nar gibi pişirin.Elinizle kopararak servis yapın.




  2. Alev
    Özel Üye

    HAMUR İŞLERİ:Unlu KÖmbe Makalesine henüz yorum yazılmamış. ilk yorumu siz yapın


Sponsor Bağlantılar
+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi