PATATES YEMEĞİ-resimli anlatım

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Mutfak-Yemek Tarifleri Bölümünden PATATES YEMEĞİ-resimli anlatım ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    sivaslı_kız_
    Usta Üye
    Reklam

    PATATES YEMEĞİ-resimli anlatım

    Reklam



    PATATES YEMEĞİ-resimli anlatım

    Forum Alev
    PATATES YEMEĞİ

    Tahmini Hazırlama Süresi: 30 dakika (pişme süresi içinde)


    Ölçü : 2 kişilik (açlığa göre değişir)


    BİRİNCİ AŞAMA




    Malzemeler:


    4 adet orta boy patates

    1 orta boy soğan
    1 yemek kaşığı salça
    zeytinyağ ya da sıvı yağ
    3 su bardağı su
    1 tatlı kaşığı tuz
    et bulyon

    İKİNCİ AŞAMA




    Soğanı orta kalınlıkta küp küp doğruyoruz. Patatesleride hepsi eşit olacak şekilde büyük küpler halinde doğruyoruz. hazır ediyoruz.. Yemeklerdeki malzemelerimizin eşit büyüklükte olması önemlidir. Pişerken kimisi az kimisi çok pişmez. Bu sayede hepsi eşit pişer.


    3. AŞAMA




    Orta boy bir tencerenin altını orta hararetli bir şekilde açıyoruz. tencereyi üstüne koyup içine 3-4 yemek kaşığı yağ koyuyoruz. 3-5 saniye kızmasını bekliyoruz.


    4. AŞAMA




    Kızan yağımızın içine doğramış olduğumuz soğanları ekliyoruz. Biraz cozzzz diye coslayabilir korkmayın. Pembeleşinceye kadar karıştırarak kavuruyoruz.


    5. AŞAMA




    Pembeleşen soğanların üstüne salçamızı ekliyoruz.


    6. AŞAMA




    Salça ve soğanı birbirine yedirerek karıştırıyoruz. Bir taraftan salçamızda kendini bırakıyor.


    7.AŞAMA




    Karışmış olan salçalı soğan karışımına patatesleri ekliyoruz. Patateslerin her yanı salçalı olabilecek şekilde karıştırıyoruz


    8. AŞAMA.




    Sonra patateslerin üstüne 3 pardağı su ekliyoruz. Eğer az geldiyse biraz daha ekleyebilirsiniz. Aynı şekilde bulyonu ve tuzuda ekleyip karıştırıyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika pişiriyoruz. Bir kaç sefer tencerenin başına gidip karıştırmakta fayda var. Piştiğini anlamak için patateslerin tadına bakmalısınız. Yumşamışsa pişmiş demektir. Tam zaman söyleyemiyorum çünkü patatesin cinsi bile etkiliyor.




    DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR


    1- Patates aldığınızda sağlıklı saklayabilmek için nemli ortamdan uzak tutmalısınız. Olabildiğince hava alabileceği şekilde muhafaza edin. Poşet içinden çıkarın.


    2- Et suyu tableti kullanmak istemesseniz kullanmayabilirsiniz. Eğer önceki günden haşlanmış tavuk v.s. var ise onun suyu kullanılabilir.


    3- Patates yemeğinizi yaptığınız tencerenin büyüklüğü katacağınız su için önemli. Patateslerin üzerini 1 parmak örtecek şekilde su koymalısınız. Patatesiniz taze patatesse (yani yeni mahsülse sarıysa) daha çabuk pişecektir.


    4- Piştiğini anlamak için patatese çatal batırabilirsiniz. Dağılmışsa pişmiş demektir. Veya tadına bakabilirsiniz.


    SERVİS ÖNERİSİ


    Karabiber çok yakışır. Yanına ayran hazırlayabilirsiniz.


    Afiyet olsun….




  2. 2
    Ziyaretçi

    Cevap: PATATES YEMEĞİ-resimli anlatım

    Reklam



    çok güzelll elinize sağlık bende yaparım ama yanına pirinç pilavı ve mevsim salata süper olur ayranda olursa yemede yanında yat







+ Yorum Gönder
salçalı patates yemeği,  patates yemeği tarifi resimli,  patates yemeği nasıl yapılır video,  Salçalı patates ,  patates yemeği tarifi resimli anlatım
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 3 kişi