Karabiberli bonfile tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Mutfak-Yemek Tarifleri Bölümünden Karabiberli bonfile tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    RüzgarGülü
    Bayan Üye
    Reklam

    Karabiberli bonfile tarifi

    Reklam



    Karabiberli bonfile tarifi

    Forum Alev
    Karabiberli bonfile tarifi



    Sosa katılan karabiber yemeğe enfes bir tat veriyor.

    Malzemeler:
    4 dana bonfile
    Tuz
    Karabiber
    2 tatlı kaşığı tane karabiber
    2 çorba kaşığı margarin
    200 ml et suyu
    100 gr süt kreması

    Nasıl Hazırlanır:
    1) Fırını 100 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Bonfileleri tuz ve karabiberle tatlandırın. Fırına dayanıklı bir kapta margarini eritin. Eti kapta harlı ateşte 1 dakika kadar pişirin. Ardından kabı fırına verip 10 dakika daha pişirin.

    2) Bu arada karabiber tanelerini kabaca ezin. Et suyunu kaynatıp yarı yarıya azalıncaya kadar pişirin.

    3) Eti kaptan alın. Alüminyum bir folyoya sarıp 2 - 3 dakika daha kapattığınız fırında bekletin.

    4) Et suyunu eti pişirdiğiniz kaba alın. Karabiber taneleri ve süt kremasını ekleyin. 3 - 4 dakika kadar pişirin. Eti sos eşliğinde servis yapın.



    Etlerin yumuşak kalması için
    Dana eti genelde yağsızdır. Bundan dolayı pişirme işlemi esnasında da kurur. Bunu engelleyebilmek için harlı ateşte kısa bir süre piştikten sonra fırında pişirmeye bırakılır.

    Sosunuza nefis bir aroma katın
    Sosunuzun daha kıvamlı ve lezzetli olması için suyunu hafifçe çekmesi gerekir. Karabiberi ancak bu işlem gerçekleştikten sonra eklemekte yarar var. Böylece aromasını korur.





  2. 2
    GAZİBE
    Bayan Üye

    Cevap: Karabiberli bonfile tarifi

    Reklam



    Et yemekleri içinde çok sevilen bonfilenin sosu yemeğe ayrı bir lezzet katmaktadır.Fakat karabiberi fazla olması etlerin tadının artmasını sağlamaktadır.Karabiber sevmeyen yada midesinde sorun olanların sade yapması önerilir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi