Acele Turşu Nasıl Yapılır Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Mutfak-Yemek Tarifleri Bölümünden Acele Turşu Nasıl Yapılır Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    angel_devil
    Usta Üye
    Reklam

    Acele Turşu Nasıl Yapılır Tarifi

    Reklam



    Acele Turşu Nasıl Yapılır Tarifi

    Forum Alev
    Acele Turşu Nasıl Yapılır Tarifi


    Acele Turşu Malzemeler:
    2,5 bardak elma sirkesi,
    1 çay kaşığı tuz,
    1 tatlı kaşığı pudra şekeri,
    1 tatlı kaşığı zeytinyağı,
    150 gram havuç,
    150 gram taze fasulye,
    150 gram arpacık soğan,
    100 gram yeşil sivribiber,
    50 gram kırmızıbiber,
    150 gram kereviz kökü ve yaprağı,
    100 gram karnabahar,
    2 baş sarımsak
    1 demet dereotu.


    Hazırlanışı:


    Sebzeleri su ile yıkayıp ayıklayalım. Daha sonra ayrı ayrı hepsini küçük küp şeklinde doğrayalım. Sirke ve zeytinyağını büyük bir tencerenin içine koyarak kaynatalım. İçine tuzu ve pudraşekeri ilave edelim. Kaynayan sirkenin içine sırasıyla havuçları, 5-6 dakika kadar sonra taze fasulyeyi, kereviz kökü ve yaprağını koyarak kaynatmaya devam edelim. 5-6 dakika sonra karnabaharı, biberleri ve soğanı atıp 10 dakika daha kaynatalım. Ocaktan indirip, soğutup dereotu koyalım. Bir kavanozda 1 gün bekletelim




  2. 2
    GAZİBE
    Bayan Üye

    Cevap: Acele Turşu Nasıl Yapılır Tarifi

    Reklam



    Yöresel turşular içinde en çok Akdeniz ve Hatay ilinde yapılan yalancı turşu adı verilen ve daha çok yaz aylarında nar ekşisi ile yapılan turşu çok güzel olmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi