Kornişon Turşusu Nasıl Yapılır Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Mutfak-Yemek Tarifleri Bölümünden Kornişon Turşusu Nasıl Yapılır Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    angel_devil
    Usta Üye
    Reklam

    Kornişon Turşusu Nasıl Yapılır Tarifi

    Reklam



    Kornişon Turşusu Nasıl Yapılır Tarifi

    Forum Alev
    Kornişon Turşusu Nasıl Yapılır Tarifi




    • 1,5 kilo kornişon salatalık
    • 2 kiloluk kavonoz
    • 4 su bardağı su
    • 1 su bardağı sirke
    • 5 kaşık tuz(kaya tuzu)
    • sarımsak
    • maydonoz
    • bir kaç tane nohut

    Yapılışı:



    Öncelikle kornişonları yıkayıp kavanoza yerleştiriyoruz. Bir kapta su, sirke ve tuzu eriyinceye kadar karıştırıyoruz. (arzuya göre daha ekşi ve tuzlu isteniyorsa sirke ve tuz miktarı arttılabilir). Sarımsaklarıda kavanoza atıp nohut ve suyunu ekliyoruz. Üzerini maydonozla kaplayıp kapağını kapatıyoruz. Yaklaşık olarak 1.5-2 hafta sonra turşunuz hazır olacaktır. Kontrol etiiğinizde kıvamı olmamışsa bir süre daha bekletebilirsiniz.

    not:turşu hazırlanırken eğer su miktarı tam olarak kavanozu doldurmamışsa bir miktar daha su ekleyebilirsiniz.su eklerseniz ona oranla tuz ve sirke eklemeyi unutmayınız
    ayrıca daha güzel bir turşu için çeşme suyunu kaynatıp soğuduktan sonra yada hazır su kullanırsanız daha lezzetli olacaktır




  2. 2
    BELMA
    Bayan Üye

    Cevap: Kornişon Turşusu Nasıl Yapılır Tarifi

    Reklam



    Kıtır kıtır oluşu tazeliği ve küçük boyutta oluşu ile turşunun vazgeçilmez malzemelerinden biri olan kornişon salatalığı lezzetli turşuların kurulmasını sağlar.







+ Yorum Gönder
kornişon turşu nasıl yapılır,  pratik konserve yapımı,  turşu nasıl yapılır,  kornişon turşu,  kornişon turşu nasıl kurulur
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi