Soğanlı Patatesli Mıhlama Tarifi - Soğanlı Patatesli Mıhlama Yapılışı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Mutfak-Yemek Tarifleri Bölümünden Soğanlı Patatesli Mıhlama Tarifi - Soğanlı Patatesli Mıhlama Yapılışı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hozukcan
    Emekli
    Reklam

    Soğanlı Patatesli Mıhlama Tarifi - Soğanlı Patatesli Mıhlama Yapılışı

    Reklam



    Soğanlı Patatesli Mıhlama Tarifi - Soğanlı Patatesli Mıhlama Yapılışı

    Forum Alev
    Gereçler:

    Soğan 5 büyük boy 500 gram
    Sıvı yağ 6 yemek kaşığı 60 gram
    Tuz 2 1/3 tatlı kaşığı 14 gram
    Su 1 1/2 su bardağı 300 gram
    Patates 7 orta boy 700 gram
    Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram
    Yumurta 6 adet 300 gram

    Yapılışı:

    Soğanı soy, yıka, 2-3 milimetre kalınlıkta, yarım daire şeklinde doğra. Yağ, soğan ve tuzu yayvan bir tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte, ara sıra karıştırarak, 15 dakika kadar öldür, suyu ekle, kaynamaya bırak. Patatesleri yıka, soy, soğan gibi doğra, kaynayan karışıma ekle, karıştır, patatesler yumuşayıncaya değin 25-30 dakika kadar pişir. Kara biberi kat, karıştırıp, düzgünce yay, üzerinde yumurta sayısı kadar oyuk aç. Yumurtaları yıka, ayrı bir kaba, tek tek kırarak, tazeliğini kontrol ettikten sonra oyuklara koy, kapağı kapat. kısık ateşte, beyazları katılaşana değin, yaklaşık 5 dakika pişir




  2. 2
    GAZİBE
    Bayan Üye

    Cevap: Soğanlı Patatesli Mıhlama Tarifi - Soğanlı Patatesli Mıhlama Yapılışı

    Reklam



    Mıhlama yaparken temel malzemelerin yanı sıra değişik malzemeler de kullanılabilmektedir.Bu insanların damak zevklerine göre değişmektedir.Fakat orijinali her zaman daha da güzel olmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi