Etli Kabak Dolma - kabak dolması - etli dolma - kabak dolması tarifi - etli kabak dolması nasıl yapılır - soslu kabak dolması

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Mutfak-Yemek Tarifleri Bölümünden Etli Kabak Dolma - kabak dolması - etli dolma - kabak dolması tarifi - etli kabak dolması nasıl yapılır - soslu kabak dolması ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hasan
    Özel Üye
    Reklam

    Etli Kabak Dolma - kabak dolması - etli dolma - kabak dolması tarifi - etli kabak dolması nasıl yapılır - soslu kabak dolması

    Reklam



    Etli Kabak Dolma - kabak dolması - etli dolma - kabak dolması tarifi - etli kabak dolması nasıl yapılır - soslu kabak dolması

    Forum Alev
    Etli Kabak Dolma - kabak dolması - etli dolma - kabak dolması tarifi - etli kabak dolması nasıl yapılır - soslu kabak dolması

    Malzemeler

    - 2 yemek kaşığı Sana Kase
    - 5 adet kabak
    - 300 g kıyma
    - 1 adet kuru soğan
    - ½ su bardağı bulgur
    - ½ demet taze nane
    - 2 adet domates
    - ½ demet dereotu
    - 2,5 su bardağı et suyu

    - Sosu:

    - 1 su bardağı yoğurt
    - ½ kutu Sana Crème Bonjour biberli peynirli sandviç sürme
    - 3 diş sarımsak
    - Dereotu
    - Taze nane


    Hazırlanışı

    1. Küçük bir kâsede kıymayı, rende soğanı, yıkanmış bulguru, kıyılmış nane ve dereotunun yarısını, tuz ve karabiberi karıştırın.

    2. Kabakları boyuna dilim olarak kesin.

    3. Fırın tepsisine şerit kabak, dolma harcı, rende domates, şerit kabak, dolma harcı, rende domates olarak döşeyip üzerine et suyunu gezdirip Sana Crème Bonjour?u koyup fırında pişirin.

    4. Sosu için yoğurdu, Sana Crème Bonjour biberli peynirli sandviç sürmeyi, kıyılmış sarımsağı ve kıyılmış dereotunu, taze naneyi karıştırın.

    5. Pişen dolmanın üzerine sosu gezdirip sıcak olarak servis ediniz.


    alıntı




  2. 2
    BELMA
    Bayan Üye

    Cevap: Etli Kabak Dolma - kabak dolması - etli dolma - kabak dolması tarifi - etli kabak dolması nasıl yapılır - soslu kabak dolması

    Reklam



    Her sebzenin dolması farklı bir tat verir. Patlıcanın domatesin biberin ve kabağın tatları farklıdır. Hepsi birlikte karışık yapılabildiği gibi tek bir sebzeden de yapılabilir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi