Üzümlü Fırın Sütlaç

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden Üzümlü Fırın Sütlaç ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Sevinç
    Bayan Üye
    Reklam

    Üzümlü Fırın Sütlaç

    Reklam



    Üzümlü Fırın Sütlaç

    Forum Alev

    Üzümlü Fırın Sütlaç

    Malzemeler:
    1/2 kg Süt
    1/2 Bardak Şeker
    1 Kahve Fincanı Pirinç
    3/4 Bardak Çekirdeksiz Kuru Üzüm
    1 Çimdik Tuz
    Tarçın yada Antepfıstığı





    HAZIRLANIŞI :
    Pirinci bır bardak suda kısık ateşte haşlayın. Şekerle sütü birlikte kaynatın. Uzümleri ve pişmiş. pirinci de ekleyip 5-7 dakika daha ateşte birakin. Karışimi, ateşe dayanikli kaselere bölüştürün. Kızdırılmış fırında, su dolu bir tepsi içinde üzeri kızarana kadar pişirin. Uzerlerine tarçın serperek ılık veya soğuk olarak servis yapın.
    Not: Uzümler tatlı olduğu için tarifte şeker miktarı az tutulmuştur. Arzu edilirse miktar artırılabilir. Aynı tarife 2 yumurta ekleyebilirsiniz. 1 Yumurtaları süt ilik olunca, çırpılmış olarak süte ekleyin. Daha sonra ateşi açıp sütü kaynatın.




  2. 2
    HARBİKIZ
    Bayan Üye

    --->: Üzümlü Fırın Sütlaç

    Reklam



    Adım adım fırın sütlaç

    Türk mutfağının geleneksel tatlılarından olan Fırın sütlaç, yapımı kolay hafif bir tatlı. Pişirildikten sonra kâselere doldurulup üzeri hafifçe kızarıncaya kadar fırınlanmasıda tatlıya farklı bir lezzet katar.

    Fırın sütlaç
    KAÇ KİŞİLİK: 4-6
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 40 dk
    PİŞME SÜRESİ: 20 dk
    Malzemeler:
    Yarım su bardağı pirinç
    1 su bardağı su
    5 su bardağı süt
    2 çorba kaşığı nişasta
    1 paket vanilya
    1.5 su bardağı tozşeker
    1 yumurta sarısı

    Hazırlanışı:
    * Pirinci yarım saat ılık suda bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. 1 bardak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.

    * Süt, vanilya ve şekeri ekleyip pirinç iyice yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Nişastayı 2-3 kaşık suyla ezip sütlaca ilave edin. 4-5 dakika daha karıştırarak kaynatın.

    * Bir kapta yumurta sarısını çırpın. 1 kepçe sütlaç ekleyin. Karışımı sütlaca ilave edip karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın.

    * Sütlacı kaselere paylaştırıp fırın tepsisine dizin.Tepsiye kaselerin yarısına gelecek kadar su ekleyin.Kızgın fırında sütlaçların üzeri hafif pembeleşinceye kadar fırınlayın.









+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi