Sütlü Ramazan Lokması

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden Sütlü Ramazan Lokması ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Sevinç
    Bayan Üye
    Reklam

    Sütlü Ramazan Lokması

    Reklam



    Sütlü Ramazan Lokması

    Forum Alev


    Sütlü Ramazan Lokması

    Malzemeler:
    Yarım paket tereyağı veya margarin
    2 bardaktan biraz eksik ince irmik
    2 su bardağı süt
    4 adet yumurta
    3 su bardağı şeker
    3 su bardağı su
    2 su bardağı ayçiçek yağı





    HAZIRLANIŞI :
    Önce şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakın. Yarım paket yağı tencerede eritin. İçine irmiği koyun, hafif ateşte kıvamı gelinceye kadar kavurun. Üzerine soğuk olarak 2 bardak süt döküp karıştırın. Çok hafif ateşte sütünü çekmesi için ağzı kapalı olarak bekletin. Tekrar karıştırıp soğutun.
    4 adet yumurtayı teker teker kırarak yedirin. Hamurdan küçük küçük parçalar alın. Avuç içinde bu hamurları yuvarlayıp bir kaba dizin. Tavada kızdırdığınız ayçiçek yağında kızartın. Yağını süzdürerek önceden hazırladığırız şerbetin içine atın.




  2. 2
    LoveNess
    Bayan Üye

    --->: Sütlü Ramazan Lokması

    Reklam



    Şireli Tatlıları Çok Beğenmem Ama Güzel Görünüyor.
    Teşekkürler








+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi