Kurabiyeler|Tatlı ve Pastalar

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden Kurabiyeler|Tatlı ve Pastalar ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    sen_AY
    Usta Üye
    Reklam

    Kurabiyeler|Tatlı ve Pastalar

    Reklam



    Kurabiyeler|Tatlı ve Pastalar

    Forum Alev
    kurabiye tarifleri.jpg

    Malzemeler:

    1 tepsi için:
    1 paket (250 gr) Margarin
    3 yemek kasigi Pudra Sekeri
    3.5 su bardagi Un


    Yapilisi:
    Margarini oda sicakliginda bekleterek yumusamasini saglayin. 3 yemek kasigi pudra sekerini yumusamis margarine iyice yedirin. unu ekleyip iyice yogurun. Kulak memesi kivamindan daha sert bir hamur olmalı.
    Ceviz büyüklügünde yuvarlaklar yaparak firina dizin. 180º C firinda beyazligini koruyacak sekilde pisirin.
    Ve pudra sekerini sogumus kurabiyelerin üzer
    ine serpin.


    Afiyet olsun......




  2. 2
    AyhaN
    Emekli

    --->: Kurabiyeler

    Reklam



    Un Kurabiyesini ben yapıyorum çok lezzetli oluyor ağızda dağılıyo.....







  3. 3
    angel-girll
    Bayan Üye
    çok güzelller valla paylaşım süper
    canım çekti walla







  4. 4
    RAİN307
    Yeni Üye
    CHOQ GUSEL OLUO ELLERİNE SAĞLIQ
    BİZ BARBIE KIZLARDAN DİİL HARBI KIZLARDANIS!!!


  5. 5
    frkan43
    Yeni Üye
    hepsi muhteşem görünüyor

  6. 6
    şewal
    Yeni Üye
    deniycem bugün süperler iştah açıcılar emeğine sağlık:)

  7. 7
    HARBİKIZ
    Bayan Üye
    HİNDİSTAN CEVİZİ KURABİYESİ

    Malzemeler:

    - 1/3 su bardağı un
    - bir cimdik tuz
    - 2 buçuk su bardağı hindistan cevizi rendesi (paketlerde satılan iri rendelenmiş olanından)
    - 2/3 su bardağı swetened condensed milk (Türkçe karşılığı bilmiyorum ama teneke kutuda satılan suyu alınmış ve tatlandırılmış koyuca bir süt, Amerika ve Avrupa'dakiler rahatlıkla marketlerde bulabilirler.)
    - 1 çay kaşığı toz vanilya

    Yapılışı:

    Fırını 350F (175C) derecede ısıtın.

    Unu tuzla bir kaba eleyip hindistan cevizi ile karıştırın.

    Swetened Condensed Milk'i ve vanilyayı koyup karıştırın. Çok koyuca bir hal alacaktır.

    Doluca tatlı kaşığı ile parsoment kağıdı serilmiş tepsiye kaşık yardımı ile toplar yapıp aralıklı yerleştirin.

    Üstü kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Tel üzerine alıp soğumaya bırakın.

  8. 8
    seçonin
    Emekli
    yaa canım çekti paylaşım için teşekkürler emeğinize sağlık kurabiye yapmayı çookk severimm

  9. 9
    HARBİKIZ
    Bayan Üye

    Cilekli Kolay Tirtil Kurabiye
    Malzeme listesi

    1/2 paket margarin
    2 yumurta
    1 cay bardagi sivi yag
    2 su bardagi seker
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    Un
    Kaplama ve kurabiye arasi icin
    hindistan cevizi ve cilek receli

    Tarif

    Butun malzemeleri karistirip hamur hazirlayalim. Uzun tirtil seklindeki kurabiye kalibinin icine bastirarak yerlestirelim. Tepsiye dizerek 180 derecede pisirelim. Mikserde pure haline getirilmis cilek recelini kurabiyelerin arasina surup kapatalim. Kurabiyenin ucunu once cilek receline sonra hindistan cevizine batirarak susleyelim. Receli ben kurabiye pistikten sonra eklemeyi daha uygun goruyorum. Zaten kurabiyenin sicakliginda recel tam kivama geliyor. Afiyet olsun

  10. 10
    suden77
    Yeni Üye
    ben çok denedim yapmayı ama daha yemeden ele alınca parçalanıyolar:S

  11. 11
    s_c
    Aktifleşmemiş Üye

    Cevap: Kurabiyeler|Tatlı ve Pastalar

    Reklam



    DONDURMALI PASTA
    MALZEMELER::D

    3 katlı kakaolu pastaban
    1 poşet sade krem şanti
    80gr bitter çikolata rendesi
    1 tatlı kaşığı nescafe
    yarım su bardağı süt
    600gr kaymaklı dondurma
    1 paket creme ole (veya şoko mousse)
    8 adet beze (veya king top tarzı çikolata)
    yaprak badem

    HAZIRLANIŞI::::D
    Yarım su bardağı süt ile nescafeyi karıştırın. Pastabanın alttaki iki katını sütlü kahve ile ıslatın.
    Dondurmayı buzdolabından çıkartıp 5 dakika bekletin. Bu arada krem şantiyi paketteki tarife göre hazırlayın. Krem şantiyi dondurma ve çikolata ile karıştırıp özleşmelerini sağlayın.
    En alt pastabanı kelepçeli kalıbın içine oturtun. (kelepçeli kalıp kullanmazsanız dondurma kenarlardan akıyor) Üzerine dondurmalı karışımın yarısını sürün. Diğer katı üzerine kapatıp kalan karışımı sürün. En üst katı kapatıp buzlukta en az 3 saat bekletin.
    Creme ole'yi pakette yazan süt miktarından daha az bir süt ile hazırlayın. (1,5 bardak ise 1 bardak kullanın, böylece daha yoğun kıvamlı olsun.)
    Pastanızı beklettikten sonra kalıptan çıkarıp servis tabağınıza alın. Üzerini creme ole ile kaplayıp tekrar buzluğa koyun.
    Servis yapmadan 5 dakika önce yaprak bademleri pastanın çevresine yapıştırın. Pastanın üzerine beze veya çikolata dizip servis yapın.

    Yazan::: SİMAY CEYLAN

+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 4 kişi