Çay Saati Tarifleri

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden Çay Saati Tarifleri ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    elifizmir
    Özel Üye
    Reklam

    Çay Saati Tarifleri

    Reklam



    Çay Saati Tarifleri

    Forum Alev
    Çay Saati Tarifleri



    Cevizli Kek

    MALZEMESİ
    200 gr. paket çikolata
    500 gr. margarin
    400 gr. şeker
    8 yumurta
    600 gr. un
    1 paket karbonat
    400 gr. iç ceviz


    Çikolatayı iri olarak rendeleyin. Öte yanda margarini, şekeri ve yumurtaları köpürünceye kadar çırpın. Unla karbonatı birlikte karıştırın. Sonra korbonatlı unla rende çikolatayı yumurtalı karışıma ilave edin ve hepsini iyice karıştırın. Bir kaç iç cevizi bir tarafa ayırdıktan sonra kalanını hamura katın. Sonra bunu içini parşömen kağıdıyla kapladığınız kek kalıbına koyun ve ayırdığınız cevizleri de hamurun üzerine serptikten sonra orta ısılı fırında bir buçuk saat kadar pişirin. Pişme süresinin yarısında kekin üzerinin kararmaması için üzerine parşömen kağıdı yayıp pişirmeye öyle devam edin. Sonra dilim dilim keserek servis yapın.


    Cevizli ve Üzümlü Kurabiye

    MALZEMESİ
    1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
    Yarım su bardağı kuru üzüm
    1 çorba kaşığı margarin
    Yarım su bardağı tozşeker
    1 çorba kaşığı süt
    1 yumurta
    1 su bardağı un
    1 paket kabartma tozu


    Ceviz içi, kuru üzüm, margarin, tozşeker, süt ve yumurtayı derin bir kapta iyice karıştırın. Un ve kabartma tozunu ilave edip yumuşak kıvamda bir hamur yoğurun.
    Fırın tepsisini yağlayın. Bir kaşığı yağa batırıp hamurdan parça parça alarak tepsiye aralıklı olarak dizin.
    Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.


    Cezerye

    MALZEMESİ
    500 gr havuç
    2 su bardağı toz şeker
    3 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
    1 su bardağı hindistancevizi
    1 çay bardağı su


    Havuçları yıkayıp kurulayın ve küçük parçalara doğrayıp tencereye alın.
    Üzerine tozşeker ilave edip üzerine 1 çay bardağı su ekleyin. Orta hararetli ateşte havuçlar yumuşayana kadar pişirin.
    Tahta kaşıkla veya blenderle macun kıvamına gelinceye kadar ezerek pişirmeye devam edin. Kıvamını anlamak için, tahta kaşıkla tencereden leblebi büyüklüğünde bir parça alıp iki parmağınız arasında yuvarlayın. Parmağınızdan birine yapışıp kalıyorsa kıvamına gelmiş demektir. Tencereyi ateşten alın ve ceviz içini ilave edip iyice karıştırın. Hafif ıslatılmış mermer zemine döküp bir spatula yardımıyla bastırarak ve sıkıştırarak dikdörtgen şekline getirin.
    Soğuyup katılaşınca bıçağın ağzını her defasında ıslatarak kare kare dilimleyin. Kestiğiniz dilimleri hindistancevizi rendesine bulayarak servis yapın.


    Cheese Cake

    MALZEMESİ
    1 su bardağı krem şanti
    125 gr phili peyniri
    3 yumurta sarısı
    3 yaprak jelatin
    1 çay bardağı toz şeker
    1 kahve fincanı ılık süt
    1 beyaz pandispanya
    100 gr doğranmış şeftali ve armut kompostosu
    1 limonun suyu


    Yumurta ile şekeri mikserde çırpın. Peyniri ilave edin.
    Sütün içinde jelatinleri eritin. Jelatinli sütü yavaş yavaş yumurtaya yedirin.
    Pandispanyanın içine armut ve şeftali kompostosu dizin. Pandispanyanın altına folyo kağıt yerleştirin. 18 cm çapındaki bir çembere, altına folyo kağıt yerleştirilmiş pandispanya koyun.
    Sütlü karışımı pandispanyanın üzerine düzgünce dökün. Buzdolabında 2 saat soğumaya bırakın. Üzerine yumurta sarısı sürün ve bir miktar toz şeker atın.
    Izgarada hafif pembeleştirerek servis yapın.


    Crème Brulee

    MALZEMESİ
    1 paket krema (200 ml kutu)
    1 bardak süt
    3 çorba kasığı toz şeker
    1 paket vanilya
    3 yumurta
    pudra sekeri


    Kremayı, süt ve vanilya ile bir tencerede kaynatın. Baska bir kapta, yumurtaları toz seker ile iyice çırpın. Kaynayan sütü yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyin.Fırına dayanıklı kaplara karışımı kepçe ile doldurun. Bu kapları içi su dolu bir fırın tepsisine yerleştirin. 180 dereceli fırında, kenarları sertleşene kadar (tepsiyi salladığınızda ortası hala yumusak kalmalı) 30-35 dak. pişirin. Oda sicaklığında soğumaya bırakın. Su dolu tepsiden çıkarın ki fazla pişmesin.Servis yapmadan önce, fırının ızgarasını yakıp iyice kızarmasını bekleyin.
    Kaselerin üzerine pudra şeker serpin. Pudra şeker eriyip karamelize olana kadar ızgarada bekleyin. Ilık olarak servis yapın.


    Çikolata Sosu

    MALZEMESİ
    1 su bardağı su
    225 gr rendelenmiş sütlü çikolata
    2.5 çorba kaşığı tereyağı
    1 çorba kaşığı brandy


    Tavada su ve rendelenmiş çikolatayı karıştırarak kısık ateşte eritin. Çikolata eriyince tavayı ateşten indirip tereyağı ekleyin ve koyulaşıncaya kadar karıştırın. Brandy ilave edip tekrar karıştırın ve servis bardaklarına alıp soğumaya bırakın. Çikolata sosunu soğuk ya da sıcak olarak sunabilirsiniz.


    Çikolatalı Beze

    MALZEMESİ
    125 gr. ince kıyılmış sütsüz çikolata
    2 adet yumurta akı
    1/2 bardağı toz şeker
    1 1/4 mısır gevreği
    2 çorba kaşığı şekerli toz kakao


    Önce fırını 160 dereceye getirin. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın.Şekeri ekleyip eriyene kadar karıştırın.Bir kaşıkla mısır gevreği ve çikolatayı da ekleyip malzemelerin iyice bütünleşmesini sağlayın.Bu karışımdan iki tepeleme tatlı kaşığı kadar alın ve tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.25 dakika kadar beze çıtır çıtır olana kadar pişirin.Fırından çıkarıp bezeler sıcakken üzerine şekerli toz kakaodan serpin.Soğuduğunda servis yapın.


    Çikolatalı Kek

    MALZEMESİ
    250 gr un
    2 adet yumurta
    125 gr margarin
    1 su bardağı yoğurt
    125 gr pudra şekeri
    90 gr bitter çikolata
    2 çay kaşığı karbonat


    Margarin ve şekeri krema haline getirin, yumurtaları ilave edip, krema iyice hafifleyinceye dek çırpın. Su buharına tutup, erittiğiniz çikolatayı, biraz soğutup buna katın. Un ve yoğurdu azar azar, ve sürekli karıştırarak ilave edin. Yağlayıp, unladığınız bir kalıba boşaltın ve orta hararetli fırında 35-40 dakika pişirin.


    Çikolatalı Kek (Napoleon)

    MALZEMESİ
    4 yumurta - 200 gr margarin
    3 çorba kaşığı kanyak - 1 su bardağı süt - 1.5 su bardağı şeker
    200 gr bitter çikolata - ½ su bardağı un - ½ su bardağı kekun
    2 çorba kaşığı buğday nişastası - 4 çorba kaşığı kakao
    4 çorba kaşığı iri çekilmiş badem - 1 çorba kaşığı iri çekilmiş çamfıstığı - 2 çay kaşığı tarçın - 3 parça karanfil - 1 tatlı kaşığı kabartma tozu


    Eritilmiş margarin ve bir bardak toz şekeri iyice çırpın. Çırpılmış şekerli yağa 4 yumurtanın sarısını ilave ederek çırpmaya devam edin. Başka bir kapta yumurtaların akını beyaz bir köpük elde edinceye kadar çırpın, sonra diğer karışıma ilave edin ve yeniden karıştırın. Başka bir kapta unu, kekunu, 2 kaşık kakao’yu ve kabartma tozunu karıştırın. Bu karışımı yumurtalı karışıma azar azar ilave ederek yeni karışımınız kek hamuru kıvamını alana kadar karıştırın. Son olarak rendelenmiş çikolata, tarçın, karanfil, badem ve çam fıstığını da ekleyerek karıştırın. Hamuru yağlanmış kek kalıbına koyarak 170 derecelik fırında 45-50 dakika pişirin. Kekin üzerine dökmek üzere, 2 kaşık kakao, nişasta, ½ su bardağı şeker ve 1 su bardağı sütü bir tencerede ağırlaşana kadar kaynatın. Fırından çıkardığınız kek biraz soğuduktan sonra sosu ılık ılık üzerine dökün.


    Çikolatalı Krep

    MALZEMESİ
    2 su bardağı süt
    4 çorba kaşığı tereyağı
    140 gr un
    60 gr çikolata
    3 yumurta
    1 su bardağı pudra şekeri
    Bir tutam tuz


    Sütü bir kapta kaynatın.
    Tuzu ve tereyağını ilave edip ateşten alın. Süt, yumurta ve unu ilave ederek hamur kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Tavaya 3 çorba kaşığı tereyağı koyun, kızınca bu hamurdan bir kaşık döküp kaşığın tersiyle yayın. İki tarafınıda pişirin. Çikolatayı erittikten sonra krepi dörde katlayıp üzerine sosu koyun.


    Çikolatalı Milkshake

    MALZEMESİ
    1 su bardağı süt
    1 çorba kaşığı erimiş çikolata
    1-2 su bardağı çikolatalı dondurma
    Çikolata rendesi


    1 su bardagi süt ve 1 corba kasigi erimis cikolatayı blendırda karıştırın.
    1-2 su bardagi cikolatali dondurma ilave edin.. Ve yine blendırda yumusak ancak
    sulu olmayan bir kıvam alana dek karıştırın.
    Cikolatali milkshake'i genis ve uzun bir
    bardaga alın.
    Cikolata rendesiyle servis yapin.


    Çikolatalı Parfe

    MALZEMESİ
    3 adet yumurta
    1 çay fincanı su
    100 gr badem krokan
    3 çorba kaşığı kakao
    100 gr bitter çikolata
    1/2 çay fincanı toz şeker


    Su ile şekeri 10 dakika kaynatın, kakao ve çikolata ilave edip, ateşten alın. Yumurta sarılarılarını teker teker mikserle çırpıp, çikolataya yedirin ve karışıma katın. Soğuduğunda, kar haline getirdiğiniz yumurta akları ile karıştırıp, krem şanti ilave edin. Havanda dövülmüş badem krokanı kanşıma katın ve tüm karışımı kalıba boşaltıp, buzlukta dondurun.


    Çikolatalı Pasta

    MALZEMESİ
    5 adet yumurta
    150 gr pudra şekeri
    100 gr un
    1 çorba kaşığı kakao
    1 paket şekerli vanilya


    Bir kap içerisinde vanilya, şeker, yumurtalar yumurta teli ile yoğurt gibi koyu oluncaya kadar vurulur.
    Un kakao beraber elenerek ilave edilir. Hafifçe karıştırılır, tepsiye yağ kağıdı konur üzerine iki santim kalınlığında yayılır ve orta hararetli fırında pişirilir. Kağıt çıkarılır. İki eşit parçaya kesilir. Bir parçasına krem sürülür diğer parça üzerine kapatılır. Üstüne ve kenarla- rına da krem sürülür. Yeşil fıstık yapıştırılır. Üstüne krem veya meyva şekerlemesi ile süs yapılır. Krem : 250 gr margarin, 250 gr pudra şekeri, bir paket şekerli vanilya, bir kahve fincanı ılık süt. Bir kap içinde yağ elle yumuşatılır. Pudra şekeri ve vanilya ilave edilir. Krem gibi oluncaya kadar karıştırılır. Süt azar, azar ilave edilerek karıştırılır.

    Çikolatalı Puding

    MALZEMESİ
    100 gr ufalanmış bayat ekmek içi
    150 gr tereyağ veya (margarin)
    1.5 çorba kaşığı galeta tozu - 1/2 limon kabuğu rendesi
    150 gr pudra şekeri - 150 gr fındık içi - 120 gr çikolata - 6 yumurta - 200 gr şeker - 200 gr çikolata (veya 50 gram kakao)
    1 çorba kaşığı un - 2 yumurta


    Bir puding kalıbını margarinle yağlayın.
    Üzerine galeta tozu serpiştirın. Bir kasede tereyağı veya margarin ile pudra şekerini çırpın. Yumurta sarısını katın. Yumurta aklarını kar haline gelene dek çırpın. Yumurta aklarını , vanilya, ufalanmış ekmek içi, limon kabuğu rendesi, pudra şekeri ve yağla beraber karıştırın. Rendelenmiş z çikolatayı da ekleyip, tekrar kanştırm. Bu hamuru puding kalıbına boşaltın. Kapağınını sıkıca kapatın. Kalıbı derin bir tencereye koyup, yarısını geçecek kadar su koyun. Orta harlı ateşte kapağını açmadan 75 dakika kadar pişirin. Ocaktan aldıktan 15-20 dakika sonra kalıbı sudan çıkartın. Soğuduğu zaman kalıbı tersyüz edip, servis tabağına çıkartın. Sosuyla birlikte servis yapın. Sos için bir tencereye un,şeker ve 2 yumurta sarısını koyup, karıştırın. Üzerine 2 bardak suyu yavaş yavaş ilave edip, kanşımı ezin. İçine ufak çikolata parçalarını veya kakaoyu koyun. Tencereyi orta harlı ateşte koyulaşana dek pişirin.

    Çikolatalı ve Çikolata Soslu Bisküvi

    MALZEMESİ
    1.5 su bardağı un
    175 gr margarin
    ½ su bardağı pudra şekeri
    2 yumurta sarısı
    1 çay kaşığı vanilya
    2 çorba kaşığı kakao


    Bir kaba yumuşamış margarin ile pudra şekerini koyarak,margarin beyaz bir krem haline gelene kadar aşağı yukarı 10 dakika kadar çırpın.
    Bu karışımın içerisine 2 yumurta sarısı, vanilya, kakao ve unu katarak iyice karıştırın. Elde ettiğiniz hamurun yumuşakça olmasına özen gösterin.
    Hamuru 1 parmak kalınlığında açarak dilediğiniz şekli verin ve 170 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Hamurların üzerlerinin sararmamasına dikkat edin. Pişen bisküileri fırından alıp soğuduktan sonra servis yapın.
    Dilerseniz bisküvinizi sade yapıp ortalarını açarak marmelat sürebilir ya da çikolata sosuna bulayabilirsiniz.


    Çikolatalı ve Fındıklı Kurabiye

    MALZEMESİ
    2 yumurta
    250 gr tereyağı
    1 su bardağı tozşeker
    100 gr sade çikolata
    1 kahve fincanı iri çekilmiş fındık
    4.5 su bardağı un
    1 paket kabartma tozu


    Çikolatayı küçük parçalara bölün. Yumurta ve şekeri geniş bir kaba alıp beyazlaşıncaya kadar çırpın. Tereyağı, çikolata parçaları ve fındığı ekleyip karıştırın. Kabartma tozu ve unu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Fırın tepsisini yağlı kağıtla döşeyin. Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle yuvarlayıp ortasına parmağınızı bastırın ve tepsiye aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin.
    Soğuduktan sonra servis yapın.


    Çikolatali Mus

    MALZEMESİ
    250 gr Kaliteli Bitter Çikolata
    3 Yumurta Sarısı
    5 Yumurta Akı
    15 gr Şeker ( yumurta sarısı için)
    15 gr Şeker ( yumurta akı için)
    90 gr Tereyağ
    1 Likör Bardağı Rum
    Birkaç Damla Vanilya Özü
    Birkaç Damla Limon Suyu


    Bir tencerenin dibine bir kasık su koyarak çikolatayı çok kısık ateşte eritin Mikserde, yumurta sarısı, şeker ve vanilyayı karıştırın, karışımın hacmi 2 misli olduğunda rum'ı ilave edin ve biraz daha karıştırın. Eritilmiş çikolataya önce tereyağı sonra yumurta sarısı karışımını karıştırarak ilave edin. Bir başka kapda yumurta beyazı limon suyu ve kalan şekeri katılaşana kadar cırpın. İyice katılaşmış olan yumurta akı karışımını, bir tahta kaşık ile yavaş yavaş çukulataya ilave edin . (Çok yavaş ve dikkatlı karıştırmak şarttır.) Servis kaselerine boşaltın ve en az iki saat buzdolabında bekletin.


    Çilek Soslu Şeftali Sepeti

    MALZEMESİ
    5 iri şeftali
    3 yumurta sarısı
    2 kahve fincanı tozşeker
    1 kahve fincanı mısır unu
    1 su bardağı çekilmiş badem
    2 su bardağı sıcak süt
    1.5 çorba kaşığı tereyağı
    1.5 kase çilek
    1 kahve fincanı limon suyu
    2.5 çorba kaşığı tozşeker
    1 çay bardağı portakal suyu
    Yarım su bardağı su


    Çilekli sosu hazırlamak için; limon suyu, tozşeker, portakal suyu ve suyu kaynatın. Çileği yıkayıp ayıklayın ve ezerek püre haline getirin. Süzgeçten geçirerek kaynamakta olan limonlu karışıma ekleyin. Bir dakika sonra ateşten alıp üzerini jelatinle kaplayın. Buzlukta orta kısmı buzlanmaya başlayıncaya kadar en az 1.5 saat bekletin. Buzluktan çıkarıp mikserle 2-3 dakika çırpın ve tekrar buzlukta bekletin. Krema kıvamında bir karışım elde edinceye kadar işlemi birkaç kez tekrarlayın.


    Çilek ve Ananaslı Tatlı

    MALZEMESİ
    500 gr (2 kase) çilek
    125 ml'lik konsere (1/2 kase) ananas


    Çilekleri doğrayın, şekerle karıştırın.
    Hafif sulandırıp, oda ısısında 30 dakika kadar bekletin.
    Ananas konservesi suyu ve çilekleri süzdüğünüz şekerli suyuna, suda erittiğiniz jelatini karıştırın.
    Jelatin iyice çözündükten sonra pişirin.
    Kıvamı hafif koyulaşınca limon suyunu ilave edin ve ocağın altını kapatın.
    Donmaya başlamadan, kadehlere paylaştırdığınız doğranmış çilek ve ananasların üzerine boşaltın.
    Buzdolabında donmasını bekleyin.İsterseniz diyet dondurma ile de servis yapabilirsiniz.


    Çilekli - Bisküvili Kup

    MALZEMESİ
    350 gr çilek
    600 gr tuzsuz krem peynir
    3 çorbakaşığı toz şeker
    3-4 damla vanilya esansı
    50 gram sade bisküvi
    100 gram kepekli bisküvi


    Çilekleri ayıklayıp iyice yıkadıktan sonra soğuk suda bekletin. Olgun çileklerin yarısını
    ayırın. Kalanları bir kaba koyarak bir kaç dakika ateşe verin. Şekerin yarısını da içine kattıktan sonra iyice ezerek püre kıvamına getirin.
    Önceden ayırdığınız çilekleri irice doğrayarak pürenin içine katın. Peyniri kalan şekerle iyice karıştırdıktan sonra vanilya esansını damlatın. Bisküvileri bir naylon torbanı içine doldurup oklavayla ezerek ufalayın.
    Çilekli karışımın yarısını 4 kup bardağıa bşaltın. Üzerlerine peynirli karışımdan dökün. En üste bisküvilerden yerleştirdikten sonra aynı işlemi bir defa daha tekrarlayın. Üstünü çilek parçalarıyla süsleyip soğuk servis yapın.


    Çilekli Kremalı Pasta

    MALZEMESİ
    450 gr çilek
    175 gr pudra şekeri
    4 çorba kaşığı konyak
    1 adet yuvarlak hazır kek
    100 gr pötibör bisküvi
    15 gr toz jöle - 1 bardak çiğ krema
    1 miktar krem şanti - Çilek


    Beş adet çileği bir kenara ayırın. Diğerlerini ortadan ikiye bölün ve bir kaseye koyun, üzerlerine konyak ve pudra şekerini dökün. İki saat bekletin. Sonra çilekleri mikserde ezin. Hazır keki tepsiye koyun. Üzerine bisküvileri ufalayın ve mikserde çektiğiniz çileklerin dörtte üçünü yayın. Bir kasede toz jöleyi 2 çorba kaşığı sıcak suyla eritin. Çiğ kremayı iyice çırpın. Jöleyi mikserde çekilmiş çileklere ve çiğ kremaya yavaş yavaş dökerek karıştırın. Karışımı ufalanmış bisküvilerin üzerine dökün. Üzerlerini bir kaşıkla düzleştirin. Buzdolabına koyup iki saat bekletin. Krem şantiyi hazırlayın.
    Sıkma torbasına yerleştirin. Pastayı servis tabağına alın. Kenarlarına ikiye ayrılmış çilek dilimlerini yerleştirin. Pastanın ortasına krem şanti ile gül motifi verip ayırdığınız beş adet çilek ile süsleyin. Kenarlarını da krem şanti ile süsleyin. Ve servis yapın.


    Çilekli Mus

    MALZEMESİ
    2 yumurta akı
    100 gr çilek
    3 çorba kaşığı toz şeker
    300 gr çilekli yoğurt
    300 gr tuzsuz krem peynir
    10 gr toz jelatin
    nane yaprağı, çilek, pudra şekeri


    Jelatini altı çorba kaşığı soğuk su ile karıştırın. Çilekleri bir çatal yardımıyla ezin şekerle beraber yoğurda katın.
    jelelatini kaynatmadan benmari usulü çözün . Altını kapattıktan sonra soğuk su dolu bir kabın içine koyun ve soğuyana kadar karıştırmaya devam edin.
    Daha sonra çilekli karışıma katın. Yumurta aklarını iyice çırpın. Peynirle birlikte çilekli karışıma dökün ve krem kıvamına gelene kadar mikserle karıştırın. Karışımı altı parçaya bölüp kalp şeklinde kaplara dökün ve 3-4 saat dondurun. Kaplardan çıkardıktan sonra çilek, pudra şekeri ve nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.


    Çilekli Rulo Pasta

    MALZEMESİ
    300 gr krema
    250 gr çilek
    pudra şekeri
    4 adet yumurta
    100 gram bitter çikolata
    6.5 çorbakaşığı toz şeker
    1 çorbakaşığı granül kahve
    1 çorba kaşığı portakal likörü


    Bir çorbakaşığı suyla kahveyi karıştırın. Kahveyi ve cikolatayı, benmari usulü eritip, soğumaya bırakın.
    Yumurtaların akını ve tozşekeri çırpıp, yine berimari usulü eritin. Köpük haline geldikten sonra, soğumaya bıraktığınız çikolatalı karışımın içine boşaltın. Bir kaşık yardımıyla aynı yönde karıştırın. Bu karışımı yağlı kağıtla kaplı tepsinin içine hiç kaşık kullanmadan boşaltın.
    15 dakika kadar pişirdikten sonra, bir gece dinlendirin.Tepsiden çıkardığınız kekin üzerinden yağlı kağıdı yavaşça sökün.
    Portakal likörüyle kremayı karıştırarak kekin üzerine sürün. Ufak ufak dilimlediğiniz çilekleri de yerleştirdikten sonra, keki ysvsşça rulo haline getirin.
    Üstünü pudra şekeri ve çilekle süsledikten sonra servis yapın.


    Çilekli Tart

    MALZEMESİ
    200 gr un
    150 gr margarin
    1 limonun kabuğu
    75 gr pudra şekeri
    1 adet yumurta sarısı
    350 gr çilek
    1 su bardağı süt
    1 paket krem şanti


    Unu eleyip bir kaba koyun. Ortasını havuz gibi açın. Ufak ufak doğradığınız margarin, yumurta sarısı, limon kabuğu ve pudra şekerini ilave edin. Hamuru çabuk çabuk yoğurun sonra plastik bir folyoyla kaplayıp, buzdolabında en az bir saat kadar dinlendirin. Dolaptan çıkarttıktan sonra, tart hamurunu 22-24 cm çapındaki bir kalıbına döşeyin. Birkaç yerlerinden çatalla delin. Orta hararetteki fırında hamur pembeleşinceye kadar 35-40 dakika pişirin. Çıkarıp, soğutun. Bu sırada krem şantiyi sütle çırpıp, tartın üzerine sürün. Son olarak çilekleri yıkayıp, düzgün bir şekilde dizin.


    Çilekli ve Muzlu Tatlı

    MALZEMESİ
    10 çilek
    4 muz
    1 su bardağı portakal suyu
    60 gr tereyağı
    60 gr tozşeker
    1 çay kaşığı nişasta
    2-3 dal taze nane


    Çilekleri yıkayıp süzün. Muzları soyup ortadan ikiye kesin. Naneyi yıkayıp yaprak yaprak ayırın.
    Tereyağını tavada eritin. Tozşekeri ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Portakal suyu ve muzları ekleyip hafif yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin. Sos kıvamında koyulaşınca ateşten alın. Nişastayı 2 kaşık soğuk suda eritip sosa ekleyin ve iyice karıştırın. Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
    Hazırladığınız tatlıyı servis tabağına alıp çilek ve nane yapraklarıyla süsleyin.
    Buzdolabında soğutup servis yapın.


    Çin Tatlısı

    MALZEMESİ
    1 bardak un
    1 bardak nişasta
    1 kaşık pakmaya
    2 adet muz
    1 bardak su


    Un nişasta ve pakmayayı bir kabın içinde su ile karıştırın. Muzları parmak kalınlığında kesin.
    Kestiğiniz muzları bulamaca batırın. Kızgın yağda 30sn kadar kızartın.Üstüne bal dökün.
    İsteğe göre üzerine fıstık veya ceviz serpin.


    Çin Usulü Susamlı Elma

    MALZEMESİ
    2 adet büyük elma - 150 gr un
    1 yumurta - Tuz ve biraz zeytinyağ
    200 gr şeker - 2 kaşık susam - 2 kaşık margarin


    Hamurunu hazırlamak için bir kaba 100 gr soğuk su koyun. İçine 1 yumurta kırarak çatalla iyice çırpın. Biraz da tuz koy- duktan sonra azar azar unu (elenmiş un) ilave edin. Hamur iyice kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Elmaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın. 8 dilime bölerek hazırladığınız hamura ilave edin ve bir kaç dakika beklemeye bırakın. Ara ara çevirerek karıştırmayı da ihmal etmeyin. Bu arada şurubunu hazırlamak için, derince bir kaba iki kaşık zeytinyağ ve iki kaşık suyla birlikte şekeri koyun. Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak kıvama gelince ateşten indirin, sıcak kalacak biçimde bekletin. Başka bir yerde, derince bir tavaya bol miktarda zeytinyağ koyup iyice kızdırın. Maşayla bir dilim elma alın, hamura bulayın, şekli bozuk olmaması için iyice süzdürdükten sonra kızgın yağın içine atın. Her bir yanları nar gibi olana kadar,iyice kızardıktan sonra yağını iyice süzdürerek bir tabağa alın. Bir defada, 4-5 tanesini birarada kızartabilirsiniz. Hepsi kızardıktan sonra teker teker alıp şuruba batırın. Şurubu da süzdürdükten sonra donması için bir kaç saniye buzlu suya daldırın. Hemen servis yapın.


    Çörek Otlu Güllaç

    MALZEMESİ
    4 yaprak güllaç
    4.5 su bardağı süt
    1 su bardağı toz şeker
    2 yemek kaşığı toz ceviz
    80 gr kaymak
    1 çay kaşığı çörek otu


    Süt ve şekeri ocakta biraz kaynatın.
    Ocaktan aldıktan sonra ılıması için biraz bekletin. Ilınınca güllaç yapraklarını batırıp yumuşatın. Her yaprak güllacın içini kaymak ve cevizle doldurup sarın.
    Güllaçları çukurca bir kaba alarak üzerlerine kalan sütü boşaltın.
    Çörek otu serperek servis yapın.




  2. 2
    HARBİKIZ
    Bayan Üye

    --->: Çay Saati Tarifleri

    Reklam



    Çay Saati Tarifleri








+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi