Güllaç

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden Güllaç ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    sen_AY
    Usta Üye
    Reklam

    Güllaç

    Reklam



    Güllaç

    Forum Alev
    Güllaç




    Malzemeler:
    500gr. güllaç
    3 litre süt (16 su bardağı)
    6 su bardağı tozşeker
    1buçuk-2 su bardağı kadar çekilmiş fındık, fıstık veya ceviz
    arzuya göre süslemek için nar taneleri
    önerilen tepsi büyüklüğü 42 cm.lik yuvarlak tepsidir.*


    Yapılışı:
    1. Sütü şekerle birlikte şeker eriyene kadar ısıtıp kaynatmadan altını kapatın.
    2. Güllaçları tek tek tepsiye alıp kepçe ile ıslatarak yumuşatın.
    3. Güllaç yapraklarının yarısına geldiğinizde fındık veya fıstığı serpiştirin. (Eğer güllacınız hemen tüketilmeyecekse kullanacağınız fındık veya cevizi servis öncesi üstlerine serpiştirmeniz önerilir. Özellikle ceviz sütle karıştığında rengini verip güllacınızın rengini karartacaktır.)
    4. Diğer katlarıda sütle tek tek ıslatarak eklemeye devam edin.
    5. Üzerlerini yine fındık ve nar taneleriyle süsleyip soğuduktan sonra servis yapın.
    * Daha az kişi için güllaç yapmak isterseniz ölçülerin yarısını veya üçte birini kullanabilirsiniz. Güllaç yapraklarını sayıp ölçüye göre bölebilirsiniz.

    ** Güllacın ölçülerini üçte bire indirerek dikdörtgen cam tepside yapabilirsiniz. Bunun için yaprakları yarıdan bölüp düz kısımlarını sağlı sollu cam tepsiye yerleştirerek aynı işlemi uygulayabilirsiniz.




  2. 2
    Sena
    Bayan Üye

    Cevap: Güllaç

    Reklam



    aslında güllaç ramazan ayında hatırlanır ama herzaman yapılacak güzel ve özelliklede hafif bi tatlı sütlü tatlılar arasında güllaç herzaman daha süslü olmuştur doğrusu nar da çok yakışmış ama istenilen meyve kullanılabilir







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi