Sütlaç

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden Sütlaç ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    sen_AY
    Usta Üye
    Reklam

    Sütlaç

    Reklam



    Sütlaç

    Forum Alev
    Sütlaç

    Malzemeler:
    · 4 su bardağı sut
    · 1 su bardağı tozşeker
    · 2 yemek kaşığı nişasta
    · 1/2 su bardağı pirinç
    · 1 1/2 su bardağı su
    · 1 parça damla sakızı
    · 1 yumurta sarısı
    Yapılışı:
    1. Pirinci yıkayıp süzün. Tencerede 1 1/2 su bardağı su ile iyice yumuşayana kadar arada karıştırarak haşlayın. Gerekirse daha fazla su ilave edin.
    2. Sut, tozşeker, bir parça tozşeker ile dövülmüş cam sakızını başka bir tencereye koyarak kaynatın.
    3. Pirinçler haşlanınca tahta kaşığın tersi ile veya büyük çatalla pirinç tanelerini biraz ezin. Sutlu karışım kaynayınca haşlanmış pirinci ilave edip karıştırın.
    4. Nişasta ve yumurta sarısını az miktarda su ile pürüzsüz olana dek karıştırın. İnce şekilde dökerek sutlu karışıma yedirin. Bir taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alın.
    5. Güveçlere paylaştırın. İsterseniz yüksek ısıdaki fırında içi yarıya kadar su dolu ısıya dayanıklı bir tepsiye sütlaçları yerleştirip üstleri kızarana kadar fırınlayın. Ya da fırınlamadan sütlaçlarınız soğuduktan sonra tarçın serperek servise hazır hale getirin.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Sütlaç

    Reklam



    Güveçte yapılan sütlacın hem tadı farklı ve güzel olmaktadır hem de görüntüsü ile sütlaç sevenleri ve sevmeyenlerin dikkatini çekmeye yetmektedir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi