Pasta tarifleri

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden Pasta tarifleri ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    __gamze__
    Yeni Üye
    Reklam

    Pasta tarifleri

    Reklam



    Pasta tarifleri

    Forum Alev
    Çilekli Kremalı Tart


    Malzeme :

    * 2 yumurta
    * 125 gr. tereyağı
    * 1 p. kabartma tozu
    * 3 çorba k. pudra şekeri
    * yarım çay b. buzlu su
    * alabildiği kadar un

    Kreması için:

    * 2 su b. süt
    * 4 çorba k. tozşeker
    * 1 çorba k. un
    * 2 çorba k. mısır nişastası
    * 1 yumurta sarısı
    * 1 çorba k. tereyağı

    Üzeri için:

    * 1 kase çilek
    * 1 çorba k. pudra şekeri

    Hazırlanışı :

    Önce kreması için tereyağı hariç tüm malzemeleri soğuk olarak tencereye dökün ve karıştıra karıştıra pişirin. Krema soğurken hamuru hazırlayın.Karıştırma kabına 125 gr.tereyağını alın.Üzerine pudra şekerini,kabartma tozunu ekleyin. Yumurtaları kırın. Yarım bardak soğuk suyu da ekleyin. Yavaş yavaş un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Hamurun üçte ikisini yuvarlak bir fırın kabına kenarlarını iyice yükselterek bastırın. Ortada oluşan havuzu krema ile doldurun. Kalan hamuru da merdane ile açıp üzerine kapatın ve kenarlarını bastırın. 180 derecede pişirin. Daha sonra üzerine çilek dilimleri yerleştirin ve pudra şekeri eleyin. İyici ılındıktan sonra dilimleyerek ikram edin. Nefis bir tatlı.


    Porsiyonluk Vişneli Tiramisu




    Malzeme :

    * Yarım kakaolu pasta keki
    * Kreması için:
    o 4 su b. süt
    o 1,5 su b. tozşeker
    o 4 çorba k. un
    o 2 çorba k. nişasta
    o 1 yumurta sarısı
    o 1 paket labne paket keki
    * Islatmak için:
    o 1 su b. su
    o 2 çorba k. granül kahve
    o 2 çorba k. tozşeker
    * Üzeri için:
    o Vişne Taneleri


    Hazırlanışı :
    Kakaolu pasta kekinden kalıbımızla daireler kesip kalıbın içinde bırakalım. Diğer tarafta keki ıslatmak için bardağa granül kahve ve şekeri alıp üzerine sıcak su koyalım.

    Bu karışımla keklerimizi ıslatalım. Tencereye sütü,şekeri,unu, nişastayı,yumurta sarısını koyup pişirelim. Altını kapattıktan sonra üzerine labne peynirini alıp karıştıralım. Islatılmış keklerin üzerine bu karışımı paylaştıralım. Üzerlerine vişne taneleri koyup kalıplarla dolaba koyup soğutalım.

    İki üç saat dinlendikten sonra kalıplardan çıkarıp servis yapalım. Bu tip çember kalıplarınız yoksa kuplarda veya porsiyonlara bölmeden de yapabilirsiniz. Görüntüsü de tadı da nefis bir pasta.

    SEVGİ PASTASI



    Kreması için:
    2,5 poşet çilekli krem şanti
    2 su b. süt
    1 kase frambuaz

    Pandispanyası için:
    4 yumurta
    1 su b. tozşeker
    1,5 su b. un
    1 p. kabartma tozu
    1 p. vanilya
    yarım portakal suyu

    Süslemek için:
    yarım poşet sade krem şanti
    kalp şeker

    HAZIRLANIŞI:
    Pandispanyası için bir karıştırma kabına
    4 adet yumurtanın akını ekelyin.Yumurtanın
    sarısını diğer bir kaba alın.
    Yumurta aklarının üzerine toz şekerin yarısını ekleyin.
    Mikserle çırpın.
    Diğer kapta olan yumurta sarısının üzerine kalan toz
    şekeri ekleyip çırpın ve diğer karıştırma kabına ekeleyin.
    Üzerine 1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu ve unu
    ekleyin.Üzerien portakal suyunu ekleyip kaşık yardımı
    ile karıştırın.
    Kalpli bir fırın kabını yağlayın üzerine karışımı ekleyin.
    Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
    Kreması için ise karıştırma kabına toz çilekli
    krem şantileri alın.
    Üzerine süt ekleyip çırpın.
    Pişen kalpli pandispanyayı ortadan kesin.
    Üzerine krem şantiyi sürün.
    Kapak kısmını kapatın.Tekar kremşantiden sürün.
    Pandispanyayı iyice kapatın.
    Üzerlerine renkli şekerlemerle ile süsleyip servis edin.


    CIKOLATALI PASTA




    MODELLEME ÇİKOLATASI:
    130 gr.kuvertür çikolata
    2 çorba k.glikoz

    HAZIRLANIŞI:
    çikolatayı benmari usulü eritin ve glikozla karıştırıp
    hamur haline getirin.buzdolabında sertleşene kadar
    bekletin.

    ÇİKOLATALI ŞEKER HAMURU
    1 çorba k.toz jelatin
    1 çorba k.su
    2 çorba k.glikoz
    250 gr. pudra şekeri
    60 gr.bitter çikolata
    2 çorba k.kakao

    HAZIRLANIŞI:
    Jelatini su ile birlikte kaynatalım.içine 1 tatlı k.
    gliserin ekleyelim. bu karışım kaynaştıktan
    sonra pudra şekerinin içine koyalım. erimiş
    çikolata ve kakaoyu ilave edip hamur haline
    gelena kadar yoğuralım. daha sonra merdane
    ile açıp pastanın üstünü kaplayalım.

    PANCARLI PATATES PASTASI



    9 adet patates
    3 havuç
    1 kase pancar turşusu
    1 kase bezelye
    1 kase salatalık turşusu
    1 kase baby mısır
    yeşil soğan
    maydonoz
    limon
    tuz
    karabiber
    zeytinyağı

    HAZIRLANIŞI:
    Patatesleri haşlayıp ezin. İçine maydanoz ve yeşil soğan doğrayarak
    ekleyin. Havuçların bir kısmını rendeleyip sıvıyağda soteleyin. çember
    kalıba ezilmeş patatesli harcın üçte birini koyup bastırın.Onun üzerine
    pancar turşusunu doğrayın. Tekrar patetesten koyup bastırın.Üzerine
    havuçları,bezelyenin bir kısmı,turşuyu koyun. Kalan patatesi de üzerine
    koyup bastırın. Yoğurtla zeytinyağını karıştırıp üzerine dökün.En son
    kalan havuç ,bezelye ve bayb mısırlarla salatanızı süsleyin.


    HAVUCLU MOZAIK PASTA



    HAVUÇLU MOZAİK PASTA
    1 kg havuç
    2 paket pötibör bisküvi
    1.5 su b.toz şeker
    125 gr.margarin
    1 su b.ceviz
    1 su b.hindistan cevizi
    1 p.vanilya

    HAZIRLANIŞI:
    Havuçlar rendelenerek tencereye alınır.tozşekeri
    eklenerek suyunu çekene kadar pişirilir. pişince
    üzerine margarin eklenerek karıştırılır. daha sonra
    vanilya ve ceviz eklenir. 2 paket petibör bisküvi
    kırılarak içine ilave edilir.iyice karışmasını sağladıktan
    sonra yağlı kağıdın üzerine hindistan ceviziserpilir.
    karışım konularak rulo yapılır.biraz dinlendirildikten sonra dilimlenerek servis yapılır.


    MEYVELİ ÇİKOLATALI TOP KEK


    2 yumurta
    1 su b. tozşeker
    1 çay b. sıvıyağ
    1 çay b. süt
    1 fincan kuru üzüm
    8 kuru kayısı
    1 avuç ceviz
    1 p. kabartma tozu
    1 p. vanilya
    un
    10 adet ikramlık çikolata



    HAZIRLANIŞI:
    Karıştırma kabına 2 adet yumurtayı kırın.
    Üzerien 1 su bardağı toz şeker ekleyip çırpın.
    Üzerine 1 çay bardağı sıvıyağ,1 çay yoğurt
    1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya
    ilave edip karıştırın.Üzerine 1.5 su bardağı
    un ekleyip karıştırın.
    Üzerine küçük kesilmiş kayısı,ceviz ekleyin.
    Kek kalıplarına karışımı boşaltın ve önceden ısıtılmış
    170 dercelik fırında pişirin.
    Fırından çıkarttıktan sonra servis tabağına alın.
    Bitter çikolatayı eritin.Top keklerin üzerine eritimiş
    çikolata ile servis edin.

    KESTANELİ PASTA



    1 sade pandispanya
    3 çorba k. damla çikolata
    1 su b. ceviz
    1 su b. süt
    1/2 su b. tozşeker
    2 su b. haşlanmış kestane

    Ara katlar için:
    pastacı kreması

    Üzeri için:
    krem şanti

    HAZIRLANIŞI:
    Kestaneleir haşlayın.Haşlanan kestaneleri
    tencereye alın üzerine süt eklen ve parçalayıcıdan
    geçirin.
    Hazır pasta keknin arasına pastacı kremasından sürün.
    Üzerine kestaneli harçtan ilave edin.Üzerine damla
    çikolata serpin.Üzerine kalan pasta keki ile kapatın.
    Pasta kekini krem şanti ile katın.
    Kremşantinin üzerine kestane ile şekil verip üzerine damla çikolata
    seripip servis edin.

    ISPANAKLI PASTA


    3 yumurta
    1 su b. tozşeker
    2 su b. un
    1 p. vanilya
    1 p. kabartma tozu
    1 su b. haşlanmış ıspanak püresi





    Ara katlar için:
    pastacı kreması



    Üzeri için:
    krem şanti



    HAZIRLANIŞI:
    3 adet yumurtayı karıştırma kabına kırın.
    Üzerine 1 su bardağı toz şekeri ilave edip
    mikserle çırpın.Üzerine 2su bardağı un
    1 paket vanilya ve kabartma tozu ile haşlanmış ve
    parçalayıcıdan geçirilmiş ıspanağı ilave edip karıştırın.
    Yuvarlak bir kalıba karışımı boşaltın.
    Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.
    Pastanın en üst kapağından kesin.Birde oratdan 2'ye kesin.
    Ara katına pastacı kremasından ilave edin.
    Üzerine krem şanti ile süsleyin.Pastanın üst kısmına kestiğiniz
    keki ufalayıp ekleyin.

    ÜZÜMLÜ TART



    1 yumurta
    4 çorba k. toz şeker
    1 su b.toz badem
    2.5 su b. un
    100 gr. tereyağı
    buzlu su

    Kreması için
    2.5 su b. süt
    2 çorba k. un
    1 çorba k. nişasta
    1 çay b. toz şeker
    1 tatlı k. vanilya

    Üstü için:
    Üzüm

    HAZIRLANIŞI:
    Karıştırma kabına 2.5 su bardağı unu alın.
    Unun ortasına 1 adet yumrtayı kırın.Üzerine
    toz şeker ,toz badem ve tereyağını ekleyin.
    Üzerine buzlu su ekleyin ve kulak memesi
    kıvamında bir hamur elde edin.
    Tart labına hamuru elinizle yayın.Önceden
    ısıtılmış 170 decelik fırında pişirin.
    Kreması için,tencereye 2.5 su bardağı sütü alın.
    Üzerine unu,nişastayı,toz şekeri ve 1 paket vanilyayı
    ilave ederek bir krema elde edin.
    Tart hamurunu fırından çıkartın üzerine kremayı ilave edin.
    Kremanın üzerine üzümleri dizerek servis edin


    inşallah begenirsiniz arkadaşlar +++rep:D



  2. 2
    sivaslı_kız_
    Usta Üye

    --->: pasta tarifleri

    Reklam



    canım çekti yawwwwwww







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi