Tatlı Tarifleri-2

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden Tatlı Tarifleri-2 ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Sevinç
    Bayan Üye
    Reklam

    Tatlı Tarifleri-2

    Reklam



    Tatlı Tarifleri-2

    Forum Alev
    Malzemeler:

    * 2 su bardağı haşlanmış dış ve iç kabuğu soyulmuş kestane
    * 1/2 su bardağı pudra şekeri
    * 2-4 yemek kaşığı arası süt kreması
    * 1 paket bitter çikolata
    süslemek için arzuya göre antep fıstığı


    Yapılışı:

    1. Kestaneleri, pudra şekerini ve 2 yemek kaşığı kremayı iyice robottan geçirin.
    2. Daha sonra elinize yapışmadan şekil verebileceğiniz bir hamur kıvamına gelene kadar azar azar krema ilave ederek robotu çalıştırıp kestane pürenizi hazır hale getirin. Buzdolabında yarım saat kadar katılaşması için bekletin.
    3. Çikolatayı içi kaynar su dolu bir tencerenin üzerine koyduğunuz başka bir kasede (benmari usülü) eritin. 1 yemek kaşığı krema ilave edin.
    4. Kestane pürenizden top veya minik uzunca şekiller verip bir çatal yardımı ile erimiş çikolataya bulayıp ızgara telin veya yağlı kağıdın üzerine alarak üstlerine antep fıstığı serpiştirin ve donmaya bırakın.
    5. Tabaklara alarak servise kadar buzdolabında saklayın.





  2. 2
    sen_AY
    Usta Üye

    --->: Tatlı Tarifleri-2

    Reklam



    Bolu Bey Tatlısı
    bolu-bey-tatlisi.jpg
    Malzemeler :

    1,5 su b. un
    1,5 su b. su
    1 çorba k.margarin
    4 yumurta


    Kreması için:

    3 su b. süt
    4 çorba k. un
    1 su b. toz şeker
    1 yumurta sarısı
    1 paket vanilya


    Hazırlanışı :

    Tencereye 1.5 su bardağı suyu alın.Margarini ekle.Üzerine 1 çimdik tuz ve toz şeker ilave edip suyu kaynatın.Üzerine 1.5 su bardağı unu ilave edip tahta kaşıkla devamlı karıştırın.Hamur ılıdıktan sonra üzerine 4 adet ymutrtayı ilk önce ymurtayı kırın.ardından elinizle karıştırın.Yumurtaları bu şeklide hamura yedirin.Hamuru krema torbasına aktarın.Fırın tepsisine krema sıkacağından yuvarlak olarak hamurdan sıkın.Önceden ısıtılmış olan 170 dereclik fırında pişirin.


    Kreması için tencereye sütüm alın.Üzerine un,toz şeker,1 adet yumurta sarısı,1 paket vanilyayı ilave edip devamlı karıştırarak bir krema elde edin.Fırından çıkartığınız hamuru ortadan kesin.Arasına kremadan sıkın.Süslemek için çikolatayı eritin.Bolu bey tatlısını eritilmiş çikolata ve meyve ile süsleyerek servis edin.








  3. 3
    sen_AY
    Usta Üye
    Fasulyenin en tatlı hali.



    Kurufasulyeyi bir de böyle deneyin…Klasik tatlardan sıkılanlar için denenmiş bir öneri. Yediğinizde fasulye tadını farkedemeyeceksiniz bile.




    Kuru fasulyeyi birde böyle deneyin! Klasik tatlardan sıkılanlar için alternatif bir öneri. Kurufasulye tatlısı… Eğer içeriğini bilmezseniz tadından kesinlikle kuru fasulye olduğunu anlayamayacaksınız…Hazırlanması son derece kolay ,doyurucu ve orijinal bir tatlı. Yiyecek olanlara bir de önerimiz var; bir porsiyondan fazla tüketilmesi bağırsak problemlerine yol açabilir…









    MALZEMELER:

    2 Subardağı iyice haşlanmış kurufasulye
    1 Subardağı pudra şekeri
    1 Paket vanilya
    1 Adet muz

    ÜZERİ İÇİN:

    Yarım kibrit kutusu büyüklüğünde margarin
    2 Yemek kaşığı pudra şekeri
    2 Yemek kaşığı kakao
    1 Yumurta akı



    HAZIRLANIŞI:

    İyice haşlanmış kurufasulyeyi ve pudra şekerini blendır’dan geçirin. Ardından muz ve vanilyayı ilave edip püre haline gelinceye kadar ezin. Hazırlanan karışımı çok küçük servis kaselerine paylaştırın.(Özellikle küçük kaseler kullanmanızı öneririz,büyük kaselerde hem tüketimi zor,hem de ağır olabilir.) Buzdolabında yaklaşık 1 saat kadar soğuması için bekletin.

    SOS İÇİN:

    Margarini küçük bir sos tenceresine alıp eritin. Ardından pudra şekeri ve kakaoyu ekleyip iyice karıştırın. En son yumurta akını ilave edip, hızlıca karıştırıp ocağın altını kapatın. Sos Soğumadan tatlıların üzerine paylaştırıp,fıstık veya hindistan cevizi ile süsleyip soğuk olarak servis yapın.
    Afiyet olsun.







  4. 4
    sen_AY
    Usta Üye
    Pişmaniyeli Elma Tatlısı

    pismaniyeli-elma-talisi.jpg



    Malzemeler :

    • 6 elma
    • 1 su b. toz şeker
    • su
    • gıda boyası

    Krenması için:

    • 2 su b. süt
    • 2 çorba k. un
    • 1 paket labne peyniri
    • 1 yumurta sarısı
    • 1 çay b. toz şeker
    • 1 parça damla sakızı

    Hazırlanışı :


    Kreması için tencereye 2 su bardağı sütü alın.Üzerine un,yumurta sarısı,damla sakızı ve toz şekeri ilave edip
    kremayı pişirin.Başka bir tencereye suyu alın.Üzerine 1 tutam kırmızı gıda boyası ekleyip kaynatın.Elmaların kabuklarını bütün olarak kesin.
    Elmaların çekirdeklerini çıkartın.Gıda boyalı olan suyu alıp elmaları pişirin.Servis tabağına pişen elmaları alın.Çekirdek kısımlarını krema ile doldurun.Elmaların üzerine pişmaniye ilave ederek süsleyip servis edin.afiyet olsun


  5. 5
    sen_AY
    Usta Üye
    Kaymaklı Bademli kayısı Tatlısı

    kaymakli-bademli-kayisi-tatlisi.jpg




    Malzemeler :

    • 1 kg.kayısı
    • 1 su b.toz şeker
    • yarımsu b.su
    • 1 su b.badem
    • 5 dilim tost ekmeği

    Üzeri için:

    • afyon kaymağı
    • yeşil fıstık

    Hazırlanışı :

    İlk olarak kayısılar ikiye ayrılarak çekirdekleri çıkartılır. Daha sonra kayısılar bir tavaya alınarak üzerine toz şeker, badem

    ve yarım bardak su ilave edilir ve yumuşayıncaya kadar pişirilir. Bu arada 5 dilim tost ekemğini kenarlarını kesin ve dörde ayırın. Ekmekleri fırında bir süre kızartın. Ekmekler kızarınca servis tabağının altına dizin. Üzerine hazırlamış olduğunuz kayısılı tatlı harcı dökün ve ilk sıcaklığı çıkana kadar bekleyin. Daha sonra üzerine kaymak ve yeşil fıstık koyarak bir süre buz dolabında beklettikten sonra servis yapın.


  6. 6
    Sevinç
    Bayan Üye
    cilek-soslu-kazandibi.jpg

    Çilek Soslu Kazandibi



    Malzemeler :

    • 1 litre süt
    • 1 su b.toz şeker
    • 1 çay b.pirinç unu
    • 2 çorba k.nişasta
    • yumurta sarısı
    • 1 p.vanilya
    • pudra şekeri

    Sosu için:

    • 500 gr.çilek
    • 1 su b.toz şeker
    • 1 çay b.nişasta
    • 2 su b.su

    Üzeri için:

    • hindistan cevizi

    Hazırlanışı : İlk olarak kazandibi hazırlanır. Bunun için tencereye 1 litre süt, toz şeker, pirinç unu, nişasta, yumurta sarısı ve vanilya alınarak karıştıra karıştıra pişirilir. Bir fırın tepsisi ocağın üstüne alınarak altı yakılır. Pişirilen muhallebiden biraz tepsinin tabanına yayılır. Üzerine biraz pudra şekeri elenir, kaşıkla çevirilerek tekrar muhallebi ve tekrar pudra şekeri konularak altı biraz yakılır.
    Diğer taraftan çilekli sos için tencereye çilek püresi ve toz şeker alınarak pişirilir. Daha sonra su ve nişasta karıştırılarak ilave edilir ve sos bağlanır. Soğumuş kazandibinin üzerine dökülerek bir kaç saat buz dolabında bekletilir. Hindistan cevizi ile servis yapılır.



+ Yorum Gönder
tatlı tarifleri
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 2 kişi