Haşhaşlı Şekerpare

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden Haşhaşlı Şekerpare ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    HARBİKIZ
    Bayan Üye
    Reklam

    Haşhaşlı Şekerpare

    Reklam



    Haşhaşlı Şekerpare

    Forum Alev
    Malzemeler:

    4 su bardağı un
    1 paket kabartma tozu
    250 gram margarin
    2 adet yumurta
    4 yemek kaşığı irmik
    1 su bardağı pudra şekeri
    2 yemek kaşığı haşhaş tohumu

    Şerbeti için:
    4 su bardağı su
    1 tatlı kaşığı limon suyu
    2 su bardağı şeker

    Yapılışı: Derin bir kabın içinde; unu kabartma tozunu irmiği ve pudra şekerini karıştırın. Üzerine oda sıcaklığında yumuşamış olan margarini ve yumurtaları ekleyin.
    Tüm malzemeleri yoğurup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Bu parçaları önceden koyduğunuz haşhaşlara batırın. Sonra da şekerparelerin her birinin üzerine badem ya da fındık batırıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
    175 dereceye ayarlı fırında pişirmeye bırakın. Şerbeti için; şekeri ve suyu bir tencerede pişirmeye bırakın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 5 dakika sonra ocaktan alın.
    Bu arada 30 dakika kadar pişirdiğiniz şekerpareleri fırından alıp ılık şerbetin üzerinde gezdirin. Şerbetin iyice çekmesini bekleyip servis yapın.



  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Haşhaşlı Şekerpare

    Reklam



    Kek malzemelerinde bile olsa sağlıktan ödün vermemek gerekir. Her ürünün faydası olduğu için kullanmak gerekir. Haşhaşın tat olarak kullanılması dışında sağlık açısından faydası için de kullanılmalıdır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi