Pekmezli Pelte

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden Pekmezli Pelte ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    HARBİKIZ
    Bayan Üye
    Reklam

    Pekmezli Pelte

    Reklam



    Pekmezli Pelte

    Forum Alev
    malzemeler

    1 Su bardağı üzüm pekmezi
    2 Su bardağı su
    45 Çorba kaşığı buğday nişastası
    Üzerine : Ceviz içi

    Hazırlanışı
    1 Su bardağı üzüm pekmezi 2 su bardağı su ve 45 çorba kaşığı buğday nişastasını derin bir kaba alıp iyice karıştırın.
    Kısık ateşte koyulaşıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
    Hazırladığınız karışımı kuplara doldurun.
    Üzerini cevizle süsleyip servis yapın.
    NOT : Meyveli örneğin çilekli pelte hazırlamak istiyorsanız yarım kilo çileği blendırdan geçirin.
    Tencereye aktarıp üzerine 1 su bardağı tozşeker çok az suyla çırpılmış yarım su bardağı nişasta ve 1 litre su ekleyin.
    Karıştırarak koyulaşana dek pişirin.
    Pişmesine yakın bir paket vanilya ekleyin.
    Pelteyi kaselere bölüştürün.
    Soğuduktan sonra dilimlenmiş çilekle süsleyip servis yapın



  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Pekmezli Pelte

    Reklam



    Oldukça sağlıklı olan bu tarif ile güvenle sevdiklerinize verebileceksiniz. Pekmezden dolayı görüntüsünde oluşan parlaklık ile de iştahları kabartacaktır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi