Baklava Tarifi - yapımı|Tatlı ve Pastalar

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden Baklava Tarifi - yapımı|Tatlı ve Pastalar ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    HARBİKIZ
    Bayan Üye
    Reklam

    Baklava Tarifi - yapımı|Tatlı ve Pastalar

    Reklam



    Baklava Tarifi - yapımı|Tatlı ve Pastalar

    Forum Alev
    MALZEMELER
    3 Adet Yumurta
    4 Çorba Kaşığı Yoğurt
    1 Çay Bardağı Zeytinyağı
    1/2 Limon Suyu
    1/2 Çay Bardağı Su
    Alabildiği Kadar Un
    İçine: Dövülmüş Ceviz
    Şerbet İçin:
    4 Su Bardağı Şeker
    3.5 Su Bardağı Su
    1/4 Limon
    Ayrıca:
    Açmak İçin Nişasta
    250 gr Margarin(Üzerine Dökmek İçin)
    HAZIRLANIŞI
    Bakalvanın şerbetini hazırlayalım.Bunun için şekersu ve çeyrek limonu kaynatalım ve bekletelim.Yoğurtzeytinyağı limon suyu ve suyu bir kabın içinde karıştıralım.Yumurtaları içine kırıpunu azar azar ilave ederek poğaça hamuru yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
    Hamurdan büyük parçalar kopartarak 20 adet beze yapalım.Bezelerin üzerine nemli bir bez örtüp20 dk dinlendirelim.İlk 10 bezeyi ayrı ayrı hafifçe unlanmış zeminde servis tabağı büyüklüğünde açalım.Aralarına nişasta serperek üst üste dizelim.
    Oklavayla 10 bezeyi birarada incecik açalım.İlk 4 yufkayı bolca yağlanmış bir tepsiye alıpher 4 yufkada bir dövülmüş ceviz serpelim.Kalan 10 bezeyi de açalım.Onları da yine aralarına ceviz serperek tepsiye alalım.Bu arada margarini kızdıralım.
    Tepsideki hamuru baklava dilimi şeklinde keselim.Üzerine iyice kızdırılmış margarini gezdirelim.(margarin asla ılık olmamalı).Tepsiyi önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırına sürelim.Baklavanın üzeri altın sarısı renk alana dek pişirelim.Çıkarttıktan sonra baklavayı bir süre bekleterek ılıtalım.Üzerine ılık şerbeti döküptatlısını çekmesini bekledikten sonra servis yapalım



  2. 2
    HARBİKIZ
    Bayan Üye

    --->: Baklava Tarifi - yapımı

    Reklam











  3. 3
    HARBİKIZ
    Bayan Üye








  4. 4
    HARBİKIZ
    Bayan Üye
    Baklava

    Malzemeler : • Un (ekstra baklavalık) 1000 g
    • Yumurta 150 g
    • Tuz 10-15 g
    • Biskin Baklava Özel 900 g
    • Çekilmiş fıstık 400 g

    Kaymak İçin


    • Süt 1 litre
    • İrmik 100 g Şurup İçin
    • Şeker 2000 g
    • Limon 1/2 adet
    • Su 1.5 litre

    Not: Cevizli Baklava, fıstık yerine ceviz kullanılarak yapılır. Kuru baklava hazırlanırken içine kaymak konulmaz. Şurubu verildikten sonra serin bir ortamda kurutulup içindeki şekerin kristalleşmesi ile elde edilir. Kuru baklava uzun süre muhafaza edilebilir.


    Hazırlanışı :Kaymak

    Kaynamış sütün içine irmik konularak karıştırılır. Beş dakika kaynadıktan sonra ocaktan indirilip soğumaya bırakılır.

    Şurup

    Bir tencere içine şeker ve su konulur. Kaynama ısısına geldiği zaman içersine 10 damla limon damlatılır. Kaynadığı süre zarfında tencere kenarı şekerleme yapmasın diye bir fırçayla silinir. 10 dakika kaynadıktan sonra soğumaya bırakılır.

    Baklavanın Tamamlanması

    Un, yumurtalar ve tuz az miktarda su ile karıştırılarak sert bir hamur elde edilinceye kadar yoğrulur. Hamur, avuç içi büyüklüğünde yumaklar haline getirilir.

    Hazırlanan yumaklar nişasta ve merdane yardımıyla mümkün olduğu kadar ince açılır. Açılan hamurlar eritilmiş Biskin Baklava Özel ile yağlanmış tepsiye serilir. Her katın arası yağlanmak suretiyle beş kat tamamlanır.

    Beş kat olan yağlanmış hamurun üzerine hazırlamış olduğumuz kaymak serilir. Kaymağın üzerine bolca, çekilmiş Antep fıstığı serpilir.

    Tekrar açtığımız hamurlardan her katı yağlamak şartıyla beş kat daha konulur. Hamurların açılma işlemi tamamlandıktan sonra tepsiden taşan hamurlar kesilir.

    Baklava istenilen şekilde dilimlenip, eritilmiş Biskin Baklavalık yağ ilave edilir. 5-10 dakika dinlendirilip 220-230°C’lik fırında 35-40 dakika pişirilir.

    Pişirdiğiniz baklavada tepsi içinde fazla yağ kalmışsa yağı süzünüz ve kaynattığınız şurubu dökünüz. Üzerine çekilmiş fıstık serpiniz


    Zorluk: ZorSüre: 90-100 dk.

  5. 5
    oktay esmer
    Yeni Üye
    bi gün yapında yiyelim

+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi