Örgülü Tatlı|Tatlı ve Pastalar

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden Örgülü Tatlı|Tatlı ve Pastalar ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    _MeLL_
    Bayan Üye
    Reklam

    Örgülü Tatlı|Tatlı ve Pastalar

    Reklam



    Örgülü Tatlı|Tatlı ve Pastalar

    Forum Alev
    Malzemeler
    1 Su Bardağı Sıvı Yağ
    1 Su Bardağı Erimiş Margarin
    1 Su Bardağı Ilık Su (veya portakal suyu)
    1 Paket Kabartma Tozu
    Alabildiğince Un
    1 Çay Bardaği Findık (ceviz de kullanılabilir), dövülmeden
    Şerbeti için:
    5 Su Bardağı Şeker
    5 Su Bardağı Su, 1/4 Limon


    Yemeğin Tarifi
    Hamur yoğurma kabına yağ ve suyu (veya portakal suyunu) alalım. Unu eleyerek ilave edelim. Kabartma tozunu da katarak yoğurmaya başlayalım. Poğaça hamuru kıvamına gelene dek un ilave edelim. Hamurumuz ne çok katı ne de yağını kusacak kadar yumuşak olsun.
    Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartalım. Elimizle önce yuvarlayıp sonra yassıltarak elips bir şekil verelim. Ortasına findığı elimizle bölerek bir sıra halinde dizelim. Fındığın kenarlarında kalan hamurun her iki tarafına da bıçak ile 3 kesik yapalım.
    Meydana gelen karşılıklı kanatları birbirinin üzerine çapraz şekilde getirerek cevizlerin üzerinde birleştirelim.
    Bütün karşılıklı kenarları birleştirerek tatlımızın örgülü bir şekil almasını sağlayalım. Fırın tepsisine tatlılarımızı dizelim. 200 derece fırında altlı üstlü kızarana dek pişirelim. Fırından aldığımızda önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti üzerine gezdirelim. Şerbetini emdiğinde servis tabağına dizelim.
    Not: Bu tatlıyı, ikram edilmeden bir veya yarım gün önce yapılırsa daha güzel olur. Böylece şurubunu iyice çeker.





  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Örgülü Tatlı|Tatlı ve Pastalar

    Reklam



    Türkiye'de çok fazla yapılan şerbeti tatlıların bir çok çeşidi olduğu gibi hepsinin de birbirinden tat olarak ve şekil olarak farklılık göstermektedir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi