Katmer Tatlısı - Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden Katmer Tatlısı - Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    xRockİnGirLx
    Süper Moderator
    Reklam

    Katmer Tatlısı - Tarifi

    Reklam



    Katmer Tatlısı - Tarifi

    Forum Alev
    Katmer Tatlısı


    Gaziantepli Köşkeroğlu Baklava sizin için Katmer Tatlısını tarif etti.
    200 gr un, 100 gr su, bir fiske tuz, 100 gr, taze kaymak, 100 gr çekilmiş fıstık, 100 gr
    tereyağı.

    Hazırlama Süresi: 20 dk
    Pişirme Süresi: 5 dk
    Servis: 2 kişi

    200 gr un, 100 gr su ve tuz geniş bir kapta kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurulur ve 2 eşit parçaya ayrılır. Nemli bir bez örtülerek 30 dk dinlenmeye alınır.
    Dinlenen hamur, mutfak tezgahında merdane yardımıyla beze haline getirilerek 10 dk daha dinlenmeye alınır. El yardımıyla bezeler çok ince açılır ve zarf şeklinde katlanır. Fıstık, kaymak, tereyağı ve toz şeker, katlanan hamurlara eşit şekilde konularak tekrar zarf şeklinde katlanır. Fırın tepsisine yerleştirilerek 250 derecede yaklaşık 5 dk üzeri kızarıncaya kadar pişirilir ve sıcak servis edilir.





  2. 2
    İLKİN
    Bayan Üye

    Cevap: Katmer Tatlısı - Tarifi

    Reklam



    yöresel bir lezzet olan katmer tatlısı herdaim sevilerek yenen bir tatlıdır yapılışı zahmetli görülsede hamur işi ile uğraşmayı sevenler için zor değil aksine yapımı keyif verecektir







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi