Çerkez Tatlısı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden Çerkez Tatlısı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    ReLaW
    Üye
    Reklam

    Çerkez Tatlısı

    Reklam



    Çerkez Tatlısı

    Forum Alev
    MALZEMELER

    şerbeti için:
    3 bardak su
    3 bardak toz şeker
    1 adet limonun suyu
    hamuru için:
    4 adet yumurta sarısı
    500 gr un
    150 gr pudra şekeri
    150 gr yoğurt
    1 tatlı kaşığı toz maya

    harcı için:
    3 adet yumurtanın akı
    250 gr toz ceviz
    250 gr pudra şekeri
    kızartmak için sıvıyağ

    HAZIRLANIŞI
    Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın, ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyin. Koyu bir şerbet olunca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Mayayı ılık şekerli suda eritin. Hamur malzemeleriyle beraber yoğurun. Yumruk iriliğinde bezelere ayırın. Üzerine nemli bir bez kapatıp 30 dakika bekletin. Sonra bezeleri ince yufkalar halinde açın. İç malzemesi için pudra şekeri, ceviz ve yumurta aklarını karıştırıp hamur yapın. Açtığınız yufkaların içine paylaştırın. İnce rulolar yapın. Küçük küçük kesin. Kızgın yağa atın. Her tarafı kızarınca şuruba atın ve çıkarınca servis yapın



  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Çerkez Tatlısı

    Reklam



    Anadolu tatlar konusunda çok şanslıdır. Her yöreden gelmiş olan lezzetlerin yayılması ile damak tadının genişlemesi ve tariflerinin bol olmasını sağlamıştır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi