Gül Kadayıf Tatlısı Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden Gül Kadayıf Tatlısı Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    angel_devil
    Usta Üye
    Reklam

    Gül Kadayıf Tatlısı Tarifi

    Reklam



    Gül Kadayıf Tatlısı Tarifi

    Forum Alev
    Gül Kadayıf Tatlısı Tarifi

    gul-kadayif-tatlisi-tarifi.jpg

    Malzemeler
    - 200 gr margarin
    - 2 adet yufka - 250 gr tel kadayıf - 150 gr iri dövülmüş ceviz - tarçın Şerbeti İçin: - 4 su bardağı şeker - 3 su bardağı su - 1/4 limon - süslemek için antep fıstığı Hazırlanışı: İlk yufkayı düz bir zemine serin. Eritilmiş margarinin yarısını fırça yardımıyla yufkanın her yerine sürün. Tel kadayıfın yarısını yufkanın üzerine eşit miktarda yayıp, üzerine tarçın serpin. İri dövülmüş cevizin yarısını da kadayıfın üzerine yayıp, yufkayı sıkıca rulo halinde sarın. Ruloyu keskin bir bıçak yardımıyla 2 parmak eninde keserek, yuvarlak parçalar elde edin. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine yatık olarak dizip, önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kıtırlaşıp üstü kızarana kadar pişirin. Bu arada bir tencereye şekeri, suyu ve limonu ilave ederek, kaynatın ve soğumaya bırakın. Kadayıf sarmaları fırından çıkarıp ılıyınca ılık şerbeti sarmaların üzerine dökün. Tatlılar şerbeti emdikten sonra servis tabağına alıp, üzerine dövülmüş antep fıstıklarını serpiştirerek servis yapın. Afiyet Olsun..




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Gül Kadayıf Tatlısı Tarifi

    Reklam



    Gül şeklinde yapılmış olan bu tatlı tarifi baklavayı aratmayacak kadar güzel bir görüntüsü bulunmaktadır. Tatlı severlere tavsiye edilebilecek bir tariftir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 2 kişi