Armut meyve tatlısı tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden Armut meyve tatlısı tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Fashion
    Bayan Üye
    Reklam

    Armut meyve tatlısı tarifi

    Reklam



    Armut meyve tatlısı tarifi

    Forum Alev
    Armut meyve tatlısı tarifi

    armut-tatlisi.jpg
    GEREKLİ MALZAEMELER
    4 KİŞİLİK
    HAZIRLAMA:
    10 DAKİKA
    PİŞİRME:
    30 DAKİKA
    4 büyük armut
    Kırmızı şurup için
    5 desilitre kuş üzümü suyu
    1 tutam kimyon
    5 kuru karanfil
    Sabayonne sosu için
    6 yumurta sarısı
    1 desilitre şeker
    1 limon kabuğu
    1 limon suyu

    YAPILIŞI
    1-Şurup için verilen tüm malzemeleri kısık ateş üzerine oturttuğunuz bir tencerenin içerisinde karıştırın. Şurubu ısınmaya bırakın.

    2- Armutları, zedelemeden soyun. Saplarını üzerlerinde bırakın ama alt kısımlarını dikkatlice oyarak alın. Hazırladığınız armutları ocaktaki şerbetin içerisine yerleştirerek 20 dakika pişmeye bırakın. Armutları, ateşten indirdiğiniz tencerenin içerisinde uzun süre bırakarak, şurubu iyice emmesini sağlayın.

    3-Sabayonne sosunu hazırlamak için yumurta sarılarını şeker ile birlikte bir kabın içerisinde çırpın, üzerine şarabı ekleyin. Bu karışımı da alüminyum olmayan bir tencerenin içerisine boşaltarak kısık ateş üzerinde krema halini alıncaya kadar pişirin. Bu arada kaynamamasına dikkat edin. Tencereyi ateşten indirerek soğuyana kadar karıştırın. Soğumaya başlayan karışımın üzerine rendelenmiş limon kabuğunu ve limon suyunu ekleyin.

    4-Bu sosu servis yapacağınız kaselerin içerisine döktükten sonra içlerine armutları yerleştirin. Artık servise geçebilirsiniz.



  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Armut meyve tatlısı tarifi

    Reklam



    Dilimleyerek yapılan meyve tatlılara az çok benzeyen fakat sunuluş şekli olarak farklı olan bir tatlı olmuştur. Dilimlenmeden pişirilip sunulması iyi bir fikir olmuştur.







+ Yorum Gönder
armut tatlısı
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi