Tavuk Haşlama

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Tavuk Haşlama ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Sevinç
    Bayan Üye
    Reklam

    Tavuk Haşlama

    Reklam



    Tavuk Haşlama

    Forum Alev

    Tavuk Haşlama (4 Kişilik)

    Malzemeler:
    2 Adet Havuç
    2 Adet Orta Boy Patates
    2 Adet Soğan
    Yarım Kilo Tavuğun Beyaz Eti
    1 Adet Yumurta Sarısı
    1 Çorba Kaşığı Un
    2 Çorba Kaşığı Tereyağı





    HAZIRLANIŞI :
    Tavuğun beyaz etini, derisinden ayırın. Bir hafta buzlukta bekletin.
    Havucun, soğanın ve patatesin kabuklarını soyarak, iri iri doğrayın. Çözüldükten sonra iri parçalar halinde kestiğiniz tavuk etlerini ilk önce kızgın yağda soteleyin.
    Başka bir tencereye aldığınız yağ ile birlikte havuç ve soğanı kavurun. Üzerine yeterince su ilave ederek kaynatın. Soğan ve havuç kaynadıktan ve biraz pişmeye başladıktan sonra tavuk ve patatesleri ilave edin.
    Ayrı bir kap içinde yumurta sarısını ve unu karıştırın. Malzemelerin pişmesine yakın bu karışımı tencereye ekleyin. Bir süre kaynattıktan sonra sıcak sıcak servis yapın.




  2. 2
    kalbimsin06
    Üye

    --->: Tavuk Haşlama

    Reklam



    ellerinize sağlık ......çok güzel







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi