Acem Pilavı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Acem Pilavı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Sevinç
    Bayan Üye
    Reklam

    Acem Pilavı

    Reklam



    Acem Pilavı

    Forum Alev
    Acem Pilavı


    Malzemeler : • 3 yemek kaşığı margarin
    • 500 gram kuzu eti
    • 2 su bardağı pirinç
    • 1 adet kuru soğan
    • 2 adet sivri biber
    • 2 adet taze soğan
    • 1 su bardağı bezelye
    • 3 su bardağı et suyu
    • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
    • Tuz - karabiber



    Hazırlanışı :

    Pirinçleri ayıklayıp, bir süzgeçin içinde nişastası gidene kadar yıkayınız. Kuru soğanı piyazlık doğrayınız. Taze soğanları ayıklayıp, ince ince kıyınız. Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp, doğrayınız.

    Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, içine kuzu etlerini, ilave edip, etler suyunu çekene kadar kavurunuz. Etler kavrulunca içine dolmalık fıstıkları ve doğranmış sivri biberleri ekleyip, kavurunuz.

    Dolmalık fıstıklar renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar sote ediniz. Soğanlar renk alınca , içine yıkanmış pirinçleri ve az tuz ilave edip, kavurunuz.

    En son olarak içine doğranmış taze soğanları bezelyeleri, et suyunu, tuz - karabiberi ilave edip, kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak hiç karıştırmadan, pirinçler göz göz olana kadar pişiriniz.

    Pişen pilavı demlendirip, sıcak olarak servis ediniz.




  2. 2
    LoveNess
    Bayan Üye

    --->: Acem Pilavı

    Reklam



    Acem PİLavı - PiLavLar Ve Tavuk YemekLeri -
    mumsema.net

    PayLaşım İçin TeşekkürLer.







  3. 3
    türk kızı
    Görevli Bayan Üye
    Bu pilavı birde annem yapacak değmeyin pilava yatın yanında:p








+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi