İç Pilavlı Tavuk Dolması

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden İç Pilavlı Tavuk Dolması ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Sevinç
    Bayan Üye
    Reklam

    İç Pilavlı Tavuk Dolması

    Reklam



    İç Pilavlı Tavuk Dolması

    Forum Alev
    İç Pilavlı Tavuk Dolması


    Malzemeler :
    • 1 ½ Kg Bütün Piliç
    • 300 gr Pirinç
    • 1 Yemek kaşığı kuş üzümü
    • 1 yemek kaşığı çam fıstığı
    • 1 Adet orta boy soğan
    • 1 Yemek kaşığı sıvı yağ
    • 1 Yemek kaşığı tereyağı
    • Tuz, karabiber


    Hazırlanışı :
    Derin bir tencerede bir çay kaşığı sıvı yağını kızdırın. Doğramış olduğunuz soğanları yağda bir süre kavurun. Daha sonra, fıstık ve bir kaşık tereyağını kavurduğunuz soğanların içerisine ilave edin. Temizleyip yıkamış olduğunuz pirinçleri de bu karışıma ekleyerek, kavurmaya devam edin. Harcın içine son olarak kuş üzümü, tuz ve karabiber ekleyin.

    Kavurma işlemi bittikten sonra yıkamış olduğunuz Keskinoğlu bütün pilicin içini bu karışımla doldurup, fırın ipiyle ayaklarını bağlayın. İçini doldurduğunuz pilici fırın poşetine koyduktan sonra tepsiye yerleştirin. 200 C derecede önceden ısıtmış olduğunuz fırında 1,5 saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.




  2. 2
    BELMA
    Bayan Üye

    Cevap: İç Pilavlı Tavuk Dolması

    Reklam



    İçli pilav güzel ve ağır olan yemeklerden biri olduğundan genelde davetlerde, mevlütlerde ya da misafir geldiği zaman yapılan yemeklerden biridir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi