Tavuk Yemekleri (7)

+ Yorum Gönder
1. Sayfa 12 Sonuncu8Sonuncu9
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Tavuk Yemekleri (7) ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    elifizmir
    Özel Üye
    Reklam

    Tavuk Yemekleri (7)

    Reklam



    Tavuk Yemekleri (7)

    Forum Alev
    Kremalı Tavuk



    Malzemeler

    - 1 kg kalça şiş
    - 1 kutu krema (250gr)
    - 2 çorba kaşığı soya sosu
    - Tuz
    - Kaşar peyniri




    Süre:45 dk - 6 Kişilik


    Yapılışı

    Tavuklar kuşbaşı doğranır.Soya sosu ve tuz ile karıştırıldıktan sonra 1 kutu krema ilave edilir.

    Üzerine rendelenmiş kaşar ilave edilerek 200 derecede 35-40 dakika pişirilir.




  2. 2
    elifizmir
    Özel Üye

    --->: Tavuk Yemekleri (7)

    Reklam



    ADAÇAYLI TAVUK



    MALZEMELER

    20 adet tavuk kanadı
    1 çorba kaşığı adaçayı
    1 çorba kaşığı tereyağı
    4 adet haşlanmış orta boy patates


    HAZIRLANIŞI

    Tereyağında tavuk kanatları çevrilerek iyice kızartılır. Kıvama gelince tuz, karabiber ve az kekik atılır.1 kez çevrilir ve 1 çorba kaşığı adaçayı eklenir. 5-6 saniye tereyağında çevrilir ve patatesler atılarak hemen sıcak tabağa servis edilir. Yanına nohutlu pilav ve yeşil marul salatası tavsiye edilir.








  3. 3
    elifizmir
    Özel Üye



    ANANASLI TAVUK




    MALZEMELER

    1 adet orta boy tavuk
    4 yemek kaşığı ayçiçek yağ
    1 yemek kaşığı limon suyu
    2 yemek kaşığı (konserve) ananas suyu
    2 yemek kaşığı sarı üzüm
    2 yemek kaşığı rom
    2 adet domates
    1 adet portakal
    1 yemek kaşığı tereyağ
    kırmızı biber
    tuz


    HAZIRLANIŞI

    Tavuğu iri parçalara bölün, limon suyu, ananas suyu ve biraz tuz içerisinde 60 dakika kadar bekletin. Biraz yağ kızdırın ve tavuk parçalarını hafifçe kızartın. Üzüm, rom,doğranmış domatesler, tuz ve kırmızı biberi ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapalı tutarak, 15-20 dakika kadar hafif ateş üzerinde pişirin. Tavuk pişerken diğer tarafta küp küp doğradığınız ananas parçalarını galeta ununa batırıp tereyağında kızartın.
    Büyük bir tabağa safranlı pilav koyup, yayın. Üzerine pişmiş tavuk parçalarını dizip, sosu dökün. Ananas ve portakal dilimleri ile süsleyip servis yapın.








  4. 4
    elifizmir
    Özel Üye
    BAHARATLI TAVUK




    MALZEMELER

    5 kişilik
    10 adet tavuk but
    1 adet domates
    1 diş sarmısak
    1 adet soğan
    1 tatlı kaşığı kekik
    1 tatlı kaşığı kimyon
    1 tatlı kaşığı köri
    1 çorba kaşığı domates ve biber salçası
    1 tatlı kaşığı kırmızı biber
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı zerdeçal
    1/2 çay bardağı zeytinyağı
    1/2 limonun suyu
    tuz
    1 çay kaşığı muskat



    HAZIRLANIŞI

    Soğanı küçük küçük doğrayın. Domates ve sarımsağı rendeleyin. Domatesi zeytinyağı ve 1/2 limon suyuyla beraber bir tencereye alın. Salçayı da ekleyin ve ezin. Sarımsak, soğan ve baharatları ekleyin ve karıştırın. Tavuk butlarını tencereye koyun ve karışıma bulayın. Tencerenin üstünü örtün ve buzdolabında 3-4 saat beklemeye alın. Sonra butları tepsiye dizin ve orta ısılı fırında çıtır çıtır olana kadar pişirin.


  5. 5
    elifizmir
    Özel Üye
    BAMYALI PILIÇ




    MALZEMELER

    1 adet piliç
    yarım kg ayıklanmış bamya
    4 tane domates, büyük doğranmış
    3 çorba kaşığı margarin
    yarım su bardağı su
    2 çorba kaşığı limon suyu
    tuz, karabiber

    5 kişilik


    HAZIRLANIŞI

    Pilici temizledikten sonra küçük parçalara bölerek bir tencereye margarinle beraber yerlestirin. Domatesleri tavuğun üstüne yayın. Tuz ve biber ilave ederek
    15-20 dakika orta sıcaklıkta pişmeye bırakın.
    Bamyaları da tavuğun üzerine yerleştirin. Yarım bardak su ekleyerek yumuşayıncaya kadar orta sıcaklıkta 20 dakika pişirin. Limon suyunu kattın ve 5 dakika daha kaynatıp, servis yapın.


  6. 6
    elifizmir
    Özel Üye
    BEŞAMELLI SOYA SOSLU TAVUK




    MALZEMELER

    3-4 adet tavuk göğsü
    Yarım çay bardağı soya sosu
    Yarım çay bardağı sıvıyağ
    Karabiber
    Tuz
    Kekik
    Yarım litre süt
    3 çay kaşığı un
    Yarım paket margarin
    1 su bardağı su
    Kaşar
    Kırmızı pul biber


    HAZIRLANIŞI

    Terbiye için, soya sosu, tuz, sıvıyağ, karabiber ve kekik bir kapta karıştırılır. İçine kemiklerinden ayrılan ve ikiye bölünen tavuk göğüsleri atılır. Yarım saat kadar içinde bekletilir.

    Beşamel sos için, bir kapta un, margarin ile pembeleştirilir. Soğuk olarak sütün hepsi ilave edilir. Çırpma teliyle iyice çırpılır. Su, tuz ve karabiber eklenir.

    Terbiyeden çıkartılan tavuklar fırın tepsisine dizilir. Fırına verilir. çok fazla kızartılmadan çıkarılır. Üzerine beşamel sos dökülür. Tavukların üzerine rende veya dilim kaşar konur. Üzerlerine kırmızı toz biber serpilir. Kaşarlar eriyinceye kadar fırınlanır.


  7. 7
    elifizmir
    Özel Üye
    CORNFLAKESLI TAVUK




    MALZEMELER

    3 adet tavuk gögüs (yaklasik 500 - 600 gr)
    1 su bardağı süt
    1 çaybardağı zeytinyağı
    1 tatlıkaşığı tuz
    3 avuç ufalanmış cornflakes


    HAZIRLANIŞI

    Yuvarlak bir borcamın içine sütü zeytinyağını ve tuzu karıştırarak dökelim. Daha sonra tavukları küp küp doğrayarak bu karışımın içine atalım. 3 avuç cornflakesi elimizin içinde ufalayarak üzerini kaplayacak sekilde serpelim. Fırınımızın ayarını 200 derece turboya getirerek 25 dakika pişirelim. (eğer fırıninızda turbo ayarı yoksa alt üst ayarda da olabilir fakat güzel kızarması için fırında 10 dakika daha fazla tutmak gerekir.)


  8. 8
    elifizmir
    Özel Üye
    ÇERKEZ TAVUĞU




    MALZEMELER

    1 adet tavuk
    2 çorba kaşığı sıvı yağ
    5 ince dilim ekmek (bayat)
    3 su bardağı ceviz içi
    8 diş sarmısak
    3 su bardağı su
    1 tatlı kaşığı karabiber
    2 tatlı kaşığı tuz
    yarım tatlı kaşığı kırmızı biber


    HAZIRLANIŞI

    Yıkayıp hazırladığınız tavuğa 3 su bardağı su ve tuz ekleyerek kısık ateşte,
    35-40 dakika pişirin. Kemiklerini ayırın, etini lif lif ayirarak ince ince ditin. Servis tabağına düzgünce yerlestirin. Sarımsak, ekmek içi ve cevizi küçük küçük doğrayarak, 3 su bardağı tavuk suyu ve karabiberle karıstırın. Ditilmiş tavuk etinin üzerini bu karışımla kaplayın.Yağın içine kırmızı biberi ekleyerek eriyene kadar ısıtın.
    Hazırladığınız yağı tavuğun üzerine dökerek servis yapın.


  9. 9
    elifizmir
    Özel Üye
    ÇİN USULÜ BALLI TAVUK




    MALZEMELER

    600 g tavuk göğsü
    1 çorba kaşığı mısır nişastası
    yarım portakalın suyu
    1.5 su bardağı tavuk suyu (veya su)
    100 gr kavrulmuş yer fıstığı
    3 çorba kaşığı bal
    3 çorba kaşığı soya sosu
    1 demet taze soğan
    20 g taze zencefil, kıyılımış
    1 tane kırmızı dolmalık biber
    4 çorba kaşığı mısıryağı
    3 çorba kaşığı şeri veya portakal likörü
    tuz
    karabiber

    4 kişilik


    HAZIRLANIŞI

    Tavuk göğsünü parmak kalınlığında doğrayıp, soya sosu, portakal suyu, şeri,
    karabiber, zencefil, köri, bal, ve iri doğranmış taze soğan ile karıştırarak
    20 dakika beklemeye bırakın. Terbiyelenmiş etin, suyunu süzüp, kızgın yağda kızartın. Tavadan alıp sıcak bir yerde bekletin.
    Biberleri çubuk çubuk doğrayın, kalan soğanı da dilimleyip ekleyerek, yağda 3-4 dakika kızartın. Ayırdığınız tavuk suyu ve terbiyeyi ekleyin, hepsini 5 dakika pişirin. Mısır nişastasını bir miktar suyun içiersinde eritin, tavada biraz kaynatıktan sonra beklemeye bıraktığınız tavuk etlerini ve tuzu ilave edin, bir kaç kez çevirip ateşten alın. Kavrulmuş fıstık ile süsleyerel servis yapın.


  10. 10
    __gamze__
    Yeni Üye
    ;)bayılırımmmmmm tşk.


  11. 11
    elifizmir
    Özel Üye

    --->: Tavuk Yemekleri (7)

    Reklam







    ÇİN USULÜ SEBZELİ TAVUK




    MALZEMELER

    2 adet kabak
    1 adet havuç
    2-3 adet biber
    2 adet kırmızı biber
    250 gr kuşbaşı doğranmış tavuk
    soya sosu
    1 diş sarımsak
    çeşitli baharatlar.



    HAZIRLANIŞI

    Kabak, havuç ve biberleri iri iri doğradıktan sonra yağda iyice kavurun. Daha sonra sarımsağı ve tavuğu katarak biraz da onlarla kavurun. Daha sonra soya sosunu ekleyerek kapağını kapatıp, kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Baharatları da ekleyerek bir iki dakika daha pişirdikten sonra yemeğiniz hazır.


  12. 12
    elifizmir
    Özel Üye
    FIRINDA BEĞENDİLİ TAVUK




    MALZEMELER

    1 kilo kuşbaşı doğranmış beyaz etli tavuk
    1 demet yeşil soğan
    3 adet yeşil biber
    3 kaşık margarin
    4 adet patlıcan
    1 kaşık un
    2 su bardağı süt
    150 gram kaşar


    HAZIRLANIŞI

    1 kaşık margarin tencereye konur. İri doğranmış yeşil soğan, yeşil biber hafifçe çevrilir. Tavuklar da içine atılır ve harlı ateşte 10 dakika kadar çevrilir. Bu arada tavuklar su bıraktığı için tencerenin kapağı kapanmaz ve tavukların suyunu çekmesi sağlanır. Diğer tarafta patlıcanlar ya fırın tepsisinde veya ateş üzerinde közlenir. Öte yandan bir tencerede yağ eritilir. Bir kaşık un yağa ilave edilip unun topak topak olmaması için kısık ateşte yavaş yavaş çevrilir. Üzerine 2 su bardağı un ilave edilir ve karıştırmaya devam edilir. Közlenen patlıcanlar bu sosun içine atılır ve çevirmeye devam edilir. Beğendi koyulaşınca tencerenin altı kapatılır. Kenarları yüksek bir payreks kaba tavuklar döşenir. Üzerine ılık olarak veya soğutulmuş beğendi ilave edilir. En üste rendelenmiş kaşar serpilerek 180 derecede kaşar peyniri kızarana kadar pişirilir.


+ Yorum Gönder
1. Sayfa 12 Sonuncu8Sonuncu9
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi