Havuçlu Ve Bezelyelı Pilav

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Havuçlu Ve Bezelyelı Pilav ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Havuçlu Ve Bezelyelı Pilav

    Reklam



    Havuçlu Ve Bezelyelı Pilav

    Forum Alev
    HAVUÇLU VE BEZELYELI PILAV

    MALZEMELER

    2 su bardağı pirinç
    3,5 su bardağı tavuk suyu
    1 yemek kaşığı margarin
    2/3 bardak konserve bezelye
    2 orta boy havuç
    1/2 demet dereotu
    1/2 çay kaşığı safran
    yeterince tuz


    HAZIRLANIŞI

    Pirinçleri ılık suda yarım saat bekletin. Bu arada havuçları tavla zarı iriliğinde küp küp doğrayın ve iyice yumuşamadan haşlayın. Bir kenarda süzülüp soğuması için bekletin. 3 su bardağı tavuk suyunu genişçe bir tencerede kaynatın. Tuzunu, margarini ve safranı
    ekleyip, pirinçleri iyice nişastası gidene kadar yıkayıp süzdükten sonra kaynayan suya bırakın. Tahta kaşıkla 1-2 kere döndürüp 1-2 taşım
    kaynattıktan sonra altını kısın. Pirinçler suyunu çekince bir defa demir yemek kaşığı ile karıştırıp ortasına kaşığı dik olarak saplayın eğer dik durursa pilavın altını söndürün. Küp havuçları, bezelyeleri ve kıyılmış dereotlarını
    pilavın üstüne koyup demlenmesi için 15 dakika
    bekleyin. Bu arada tencerenin kapağını fazla açık tutmamanız gerekiyor. Dinlenme süresi sonunda yine demir yemek kaşığı ile harmanlayıp servis tabağına alın. Dilerseniz karabiber ile tatlandırıp, cacıkla servis edin
    .



  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Havuçlu Ve Bezelyelı Pilav

    Reklam



    Yemeklerin görüntüsü en az tadı kadar göz kamaştırır iştah açar. Bu nedenle bol malzemeler ile yapıldığında daha renkli bir servis sunmuş olacaksınız.







+ Yorum Gönder
bezelyeli pilav,  bezelyelı pılav,  bezelyeli pirinç pilavı
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi