Kabak Pilavı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Kabak Pilavı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Kabak Pilavı

    Reklam



    Kabak Pilavı

    Forum Alev
    KABAK PILAVı

    MALZEMELER

    Amerikan pirinci 1 kg
    Dana eti 1 kg
    Kış kabağı 1 kg
    Soya yağı 6 çorba kaşığı
    Kuş üzümü 3 çorba kaşığı
    Et suyu 1.5 lt
    Tuz
    Karabiber


    SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ :

    Protein 27 gr
    Yağ 16 gr
    Karbonhidrat 88 gr
    = 3523 Kj
    842 kcal


    HAZIRLANIŞI

    Kuşbaşı doğradığınız etleri yağda kavurun. Kabakları yıkayın ve ince uzun şeritler halinde doğrayın. Kavrulan etin içine dökün, biraz su koyup hafif pişirin. Kuş üzümünü 1 saat suda bekletin. Pirinci yıkayıp süzün. Et ve kabağın bulunduğu tencereye pirinci ve kuş üzümünü dökün, tuzunu ve karabiberini de karıştırdıktan sonra 1.5 lt et suyunu üzerine boşaltın. Suyunu çekene kadar ateşte pişirin. Daha sonra servis tabağına alıp, maydanoz ile süsleyin
    .



  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Kabak Pilavı

    Reklam



    Her yemek herkese hitap etmez. Sebzeler konusunda seçici olanlar için özellikle. Ama genelde sevilen kabağın kullanıldığı tüm yemekler çok beğenilmektedir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi