Ispanaklı Tavuk Göğsü Gratin

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Ispanaklı Tavuk Göğsü Gratin ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Ispanaklı Tavuk Göğsü Gratin

    Reklam



    Ispanaklı Tavuk Göğsü Gratin

    Forum Alev
    Ispanaklı Tavuk Göğsü Gratin




    Gereçler:

    500 gr. ispanak yapraklari
    500 gr. tavuk gögsü
    yeterince rendelenmis kasar peyniri yag (kati veya sivi)
    tuz, karabiber, kekik
    sebzeli buillon
    iki üc dal maydonoz

    Yapılışı:

    tavuk gögüslerini ince uzun kesiniz (schnitzel sekli).Iki tatli kasigi sebze buillon yarim litre suda eritiniz. Tavuk gögüslerini hafif haslayiniz. haslanmis tavuklari üstü kapali bir sekilde bekletiniz. (suyu dökmeyiniz).Bu arada ispanaklari iyice yikayip süzdükten sonra bir kasik siviyag ile kizartiniz, yapraklar tamamen pürelesmeden bir kaba bosaltip tuz ve karabiberle baharatlayiniz. Istege göre ufak bir soganda rendelenebilir. Karisimi karistirdiktan sonra tavuk gögüslerine birer tatli kasigi dolusu doldurularak sarma seklinde sarilir ve bir kürdan ile tutturulur. Hafif cukurlu bir kabi kati yag ile yaglayiniz ve tavuklari icine diziniz. Dizdikten sonra haslama suyunu tavuklarin üzerinden gezdiriniz. Kekik ile baharatladiktan sonra rendelenmis kasarlari üzerlerine dökünüz.

    Daha önce isitilmis firinda 200 derecede yaklasik 30-45 dakka arasi pisiriniz. Peynirler kizarana kadar.

    Servis Önerileri:

    Bir tabakta maydonoz ile süsleyebilirsiniz. Ek olarak pilav ve salata ile servis yapabilirsiniz.




  2. 2
    BELMA
    Bayan Üye

    Cevap: Ispanaklı Tavuk Göğsü Gratin

    Reklam



    Ispanaklı tavuk tariflerine çok sık karşılar ve çok yaparız. Böreğini tavada kızartıp yenilişi bunlardan bir kaçıdır. Bu tarifi de çok beğeneceksiniz.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi