Tavuk Ciğeri Kavurması

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Tavuk Ciğeri Kavurması ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Tavuk Ciğeri Kavurması

    Reklam



    Tavuk Ciğeri Kavurması

    Forum Alev
    Tavuk Ciğeri Kavurması




    Gereçler:

    750 gram tavuk ciğeri
    bir adet iri boy soğan
    3-4 adet sivri biber
    sıvı yağ tuz
    kırmızı pul biber
    kekik

    Yapılışı:

    Şarküteriden aldığınız tavuk ciğerlerinin arasındaki yürekleri ayırın. Yürekleri geniş kısmındaki yağlar ve üzerindeki zarlar yok olacak şekilde temizleyip, diklemesine ikiye bölerek ayırın. Ciğerleri keskin bir bıçakla küçük parçalara ayırın. Tavada kızdırdığınız yağın içine önce yürekleri, bir kaç dakika sonra da tavuk ciğerlerini atın. Seyrek aralıklarla karıştırarak suyu çekilene kadar kavurun. Suyu çekilmek üzere iken çok iri doğradığınız soğan ve sivri biberleri, tuzu, kırmızı pul biberi ve kekiği tavaya atın. Soğan ve biberlerin kavrulduğuna kanaat getirdikten sonra tavanın altını söndürün.

    Servis Önerileri:

    Ana yemek olarak sıcak sıcak servis yapılabileceği gibi, soğuduktan sonra meze olarak da sunulabilir.

    Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):

    Ciğerleri doğradığınız bıçak keskin değilse, ciğerler pişerken dağılır, görünüm ve lezzeti bozulabilir




  2. 2
    AZADE
    Bayan Üye

    Cevap: Tavuk Ciğeri Kavurması

    Reklam



    Normal kavurma şeklide yapılmaktadır.Soğanları kavurduktan sonra tavuk ciğerlerini küçük küçük doğrayıp soğan ile beraber kavurmak gerekir.İçine baharatları ve tuzu koyarak hazır hale gelir.







+ Yorum Gönder
tavuk ciğer tava nasıl yapılır
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi